Beperli az Apple-t, mert meleg lett egy alkalmazás miatt

Kártérítési pert indított egy férfi az Apple ellen Oroszországban, mert állítása szerint az Iphone-jára telepített alkalmazás miatt lett meleg, írja a BBC. A bíróságnak szeptember végén benyújtott keresetben az elszenvedett erkölcsi károk miatt egymillió rubelt követel. A férfi panaszában arról számolt be, hogy bár a Bitcoin appot szerette volna letölteni, a GayCoin-t sikerült. Ez a telepítés után azzal üdvözölte, hogy "ne ítélkezz, míg nem próbáltad." 

A férfi magáévá tette a gondolatot, és úgy döntött, hogy kipróbálja milyen egy azonos neművel a kapcsolat.

"Most van egy barátom, azt sem tudom, hogy hogyan magyarázzam el a szüleimnek," olvasható a periratban. Bevallása szerint az élete sokkal rosszabb lett, és "soha többé nem lesz már normális." És ez mind az Apple-nek köszönhető, mert "manipulációval a homoszexualitás" felé tolta. A bíróság októbert 17-én hallgatja meg a kártérítést követelő férfit. Az Apple egyelőre nem kommentálta a hírt. 

Fotó: Ramil Sitdikov/Sputnik


Oroszországban 2013-ban fogadták el a „melegpropaganda-ellenes” törvényt, ami szöveg szerint ugyan nem tiltja a szivárványszínű pride-zászlókat, mégis számos esetben szolgált jogalapul hatósági akciókhoz, pénzbüntetéshez, elzáráshoz és börtönbüntetéshez is. 

Bárki ugyanis, aki Oroszországban nyilvános helyen „meleglobbizik”, pozitív színben tünteti fel a buzulást, veszélyezteti az orosz gyermekek szexuális épségét, ezért tetszőlegesen büntethető. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.