Külön előkóstolót tartott a nógrádi kokainbáró

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Nógrád Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy 45 éves és egy 38 éves Nógrád megyei férfival szemben, akik hosszabb ideje terítettek a lakókörnyezetükben.

A vád szerint az idősebb férfi régebb óta foglalkozott kokainnal. A továbbadásra szánt 0,7 grammos kiszerelésű kokaint 18 ezer forintért vásárolta, majd 20 ezer forintért értékesítette, míg az 1 grammos csomag eladási ára 25 ezer forint volt.

A férfi a beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 gramm mennyiséget rendelt azért, hogy a lebukás veszélyét csökkentse, és az értékesítést sem csupán maga végezte, hanem erre a célra 4-5 embert foglalkoztatott. Részükre a kábítószert személyesen vagy úgy adta át, hogy hétvégente a postaládájukba dobta, majd a következő hét közepén begyűjtötte az értékesítésből befolyt pénzt.

Az új szállítmány minőségét kifejezetten erre a célra beszervezett ismerőseivel próbáltatta ki.A férfi az általa beszerzett kokainból 2018. március 8. és június 13. között összesen 144 grammot adott el, melynek hatóanyag tartalma 62,56 gramm volt, ez pedig meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. Ezért a vádlott terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A férfi vádlott-társa közreműködésével is több fogyasztó részére juttatott el kábítószert. Ezekben az esetekben a vásárlók a társát keresték meg telefonon, hogy tőle kokaint rendeljenek, ilyenkor a fiatalabb vádlott kézbesítette a kért mennyiségű kokaint a vásárlóknak, a befolyt pénzzel pedig elszámolt az idősebb vádlott felé.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben – akik közül a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő 45 éves vádlott letartóztatásban van – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. (Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér