Tengerimalacból készült fagyit dobtak piacra Ecuadorban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Latin-Amerikában hagyományosan nem csak házi kedvencként tekintenek a tengerimalacokra, hanem például Kolumbiában, Peruban vagy Bolíviában szívesen fogyasztják is a rágcsálókat. Ecuadorban eddig is népszerű volt átsütve krumplival és mogyorószósszal, de egy vizionárius vállalkozás most a tengerimalacos fagyival is megpróbálkozott, és az első visszajelzések alapján így is népszerűek a kis szőrmókok. 

A tengerimalacos fagyi plakátjaFotó: Dolores Ochoa/AP

Először a receptet feltaláló María del Carmen Pilapaña családja sem nagyon hitt az ötletben, de ma már ez a családi vállalkozások főprofilja. A nő egyébként egy munkanélkülieknek kínált, vállalkozói képzésen vett részt, és szeretett volna valami innovatív ötlettel a piacra lépni, hogy el tudja tartania  családját. 

Maria del Carmen Pilapana, mogyoróval szórja meg az tengerimalacos fagyitFotó: Dolores Ochoa/AP

Pilapaña először megsüti a tengerimalacok húsát, majd pástétomot készít belőle, amihez tejet és tejszínt ad, és lefagyasztja. Az AP hírügynökség beszámolója szerint az íze olyan, mintha csirkét ennénk. De egyébként készít fagyit olyan bogarakból is, amit általában sós rágcsaként fogyasztanak. 

A tengerimalac (kuj) egyébként fontos táplálék az Andokban élő őslakos lakosság körében a magas proteintartalma miatt. ( APNews

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.