Tengerimalacból készült fagyit dobtak piacra Ecuadorban

Latin-Amerikában hagyományosan nem csak házi kedvencként tekintenek a tengerimalacokra, hanem például Kolumbiában, Peruban vagy Bolíviában szívesen fogyasztják is a rágcsálókat. Ecuadorban eddig is népszerű volt átsütve krumplival és mogyorószósszal, de egy vizionárius vállalkozás most a tengerimalacos fagyival is megpróbálkozott, és az első visszajelzések alapján így is népszerűek a kis szőrmókok. 

A tengerimalacos fagyi plakátjaFotó: Dolores Ochoa/AP

Először a receptet feltaláló María del Carmen Pilapaña családja sem nagyon hitt az ötletben, de ma már ez a családi vállalkozások főprofilja. A nő egyébként egy munkanélkülieknek kínált, vállalkozói képzésen vett részt, és szeretett volna valami innovatív ötlettel a piacra lépni, hogy el tudja tartania  családját. 

Maria del Carmen Pilapana, mogyoróval szórja meg az tengerimalacos fagyitFotó: Dolores Ochoa/AP

Pilapaña először megsüti a tengerimalacok húsát, majd pástétomot készít belőle, amihez tejet és tejszínt ad, és lefagyasztja. Az AP hírügynökség beszámolója szerint az íze olyan, mintha csirkét ennénk. De egyébként készít fagyit olyan bogarakból is, amit általában sós rágcsaként fogyasztanak. 

A tengerimalac (kuj) egyébként fontos táplálék az Andokban élő őslakos lakosság körében a magas proteintartalma miatt. ( APNews

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.