342 kilogramm oroszláncsontot foglaltak le Dél-Afrika legnagyobb repterén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Oroszlán Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Parkban.Fotó: Stephco/Photononstop

A 12 csomagban feladott, Malajziába szánt csontokat egy ellenőrzés szúrta ki Johannesburg nemzetközi repterén. A dél-afrikai környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint a csomagok dokumentációja hiányos volt, ezért keltettek gyanút. Két zimbabwei és egy kongói férfit letartóztattak az ügyben.

Az oroszláncsontokat a hagyományos ázsiai orvoslásban használják, a keleti országokban nagyon jó pénzt fizetnek értük. Dél-Afrika egyébként jelentős oroszláncsont-exportőr, az igazolt eredetű, tenyésztett állatokból származó csontok kereskedelme legális az országban. Az elfogott gyanúsítottak viszont nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel.

Az országban csaknem 8000 oroszlánt tenyésztenek és tartanak speciális oroszlánfarmokon, ez több, mint ahány állat szabadon él Dél-Afrikában. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.