Beugrott, mint egyszeri szarvas a fodrászhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nehéz mozgalmasabb és viccesebb videót elképzelni annál a rövid felvételnél, amit az Egyesült Államok-beli Long Islanden rögzített a hétvégén egy fodrászat biztonsági kamerája:

 

Ami a képen nem látszik: miután a szarvas beugrott az üvegtáblán át és átrongyolt a kamera látószögén, egy hátsó pihenőhelyiségbe szaladt be. Ám a tulajnő hiába sikította az alkalmazottjának, hogy zárja rá az ajtót, az állat onnan is kiugrott és ezután távozott balról jobbra.

Az esetben egy ember sérült meg, ő is éppen hogy, de az itt bemutatott probléma mégis igen komoly. Az Egyesült Államokban ugyanis egyre nő a beépített terület, miközben a települések közelében a csökkenő vadászat és a kevesebb nagyragadozó miatt növekszik a vadállomány. Megfelelő élettér híján az állatok egyre inkább beszoknak a városokba, ahol néha jól együtt tudnak élni az emberekkel, néha viszont sokkal kevésbé. Ez az eset is egy sűrűn beépített területen, egy autópályaszerű, forgalmas  főút közelében történt.

(via New York Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.