Beugrott, mint egyszeri szarvas a fodrászhoz

ÁLLAT
2019 október 07., 09:35

Nehéz mozgalmasabb és viccesebb videót elképzelni annál a rövid felvételnél, amit az Egyesült Államok-beli Long Islanden rögzített a hétvégén egy fodrászat biztonsági kamerája:

link Forrás

 

Ami a képen nem látszik: miután a szarvas beugrott az üvegtáblán át és átrongyolt a kamera látószögén, egy hátsó pihenőhelyiségbe szaladt be. Ám a tulajnő hiába sikította az alkalmazottjának, hogy zárja rá az ajtót, az állat onnan is kiugrott és ezután távozott balról jobbra.

Az esetben egy ember sérült meg, ő is éppen hogy, de az itt bemutatott probléma mégis igen komoly. Az Egyesült Államokban ugyanis egyre nő a beépített terület, miközben a települések közelében a csökkenő vadászat és a kevesebb nagyragadozó miatt növekszik a vadállomány. Megfelelő élettér híján az állatok egyre inkább beszoknak a városokba, ahol néha jól együtt tudnak élni az emberekkel, néha viszont sokkal kevésbé. Ez az eset is egy sűrűn beépített területen, egy autópályaszerű, forgalmas  főút közelében történt.

(via New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.