Budapesten alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék

POLITIKA
2019 október 07., 16:07
comments 321

Alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék az önkormányzati választásokra, a fővárosban ehhez minden adott, valamennyi szavazókörben lesz ugyanis ellenzéki delegált – jelentette be Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Karácsony elmondta, hogy amikor a szavazatszámlálás után elkészülnek a választási jegyzőkönyvek, azokat az ellenzéki szavazóköri delegáltak lemásolják, a másolatot pedig elküldik a kerületi kampányfőnököknek. A kampányfőnökök feladata lesz, hogy ezeket az adatokat feltöltsék egy nem nyilvános adatbázisba.

Azt mondta, az adatbázist csak azután teszik nyilvánosan elérhetővé, hogy a jogszabályok azt lehetővé teszik.

Szerinte már 2018-ban is több kétség merült fel az országgyűlési választás tisztaságát illetően, de az alternatív szavazatszámláló rendszer mindenkit megnyugtathat afelől, hogy semmiféle csalásra nincs lehetőség.

A sajtótájékoztatón részt vett két egykori riválisa is. A DK által támogatott Kálmán Olga azt mondta, jogosak azok a félelmek, amik a 2018-as országgyűlési választás után „a rossz érzésünket táplálták”, a rendszerrel ezt a rossz érzést akarják idejekorán elfojtani. Létrehoztak egy honlapot, amin lakcím beírása után mindenki megtalálhatja a választókörzetében induló ellenzéki polgármester- és képviselőjelöltet – mondta. Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum volt főpolgármester-jelöltje azt mondta, az ellenzéki szavazatszámlálók minden támogatást megkapnak majd október 13-án, ha kétes ügyekkel szembesülnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.