Budapesten alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék

2019 október 7., hétfő 16:07
335

Alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék az önkormányzati választásokra, a fővárosban ehhez minden adott, valamennyi szavazókörben lesz ugyanis ellenzéki delegált – jelentette be Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Karácsony elmondta, hogy amikor a szavazatszámlálás után elkészülnek a választási jegyzőkönyvek, azokat az ellenzéki szavazóköri delegáltak lemásolják, a másolatot pedig elküldik a kerületi kampányfőnököknek. A kampányfőnökök feladata lesz, hogy ezeket az adatokat feltöltsék egy nem nyilvános adatbázisba.

Azt mondta, az adatbázist csak azután teszik nyilvánosan elérhetővé, hogy a jogszabályok azt lehetővé teszik.

Szerinte már 2018-ban is több kétség merült fel az országgyűlési választás tisztaságát illetően, de az alternatív szavazatszámláló rendszer mindenkit megnyugtathat afelől, hogy semmiféle csalásra nincs lehetőség.

A sajtótájékoztatón részt vett két egykori riválisa is. A DK által támogatott Kálmán Olga azt mondta, jogosak azok a félelmek, amik a 2018-as országgyűlési választás után „a rossz érzésünket táplálták”, a rendszerrel ezt a rossz érzést akarják idejekorán elfojtani. Létrehoztak egy honlapot, amin lakcím beírása után mindenki megtalálhatja a választókörzetében induló ellenzéki polgármester- és képviselőjelöltet – mondta. Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum volt főpolgármester-jelöltje azt mondta, az ellenzéki szavazatszámlálók minden támogatást megkapnak majd október 13-án, ha kétes ügyekkel szembesülnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt