Egy amerikai diplomata felesége gázolt Angliában, aztán hazarepült

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Boris Johnson brit miniszterelnök sürgette az Egyesült Államokat, hogy gondolja át, hogy egy diplomata feleségének védettség ad-e, a nő ugyanis egy halálos közlekedési baleset ügyében ki akarja hallgatni a brit rendőrség. Csakhogy Anne Sacoolas már elhagyta Angliát, visszarepült az USA-ba.

Harry Dunn motoros augusztus 27-én közlekedési balesetben halt meg Northamptonshire-ben, és a rendőrség közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei szerint az autó, ami a balesetet okozta, a légierő croughtoni bázisa felől hajtott, és az út rossz oldalán ment.

Johnson azt mondta, beszélni fog az amerikai nagykövettel, és ha nem jutnak egyezségre, akkor a Fehér Háznál fogja felhozni az ügyet. Szerinte a diplomáciai mentességet ilyen ügyekben nem helyes használni.

Az 1961-es bécsi egyezmény értelmében a diplomaták és a családtagjaik a fogadó országban mentesülnek a vádemeléstől, amíg nem az adott ország állampolgárai, de a küldő ország a mentességüket feloldhatja. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.