Egy amerikai diplomata felesége gázolt Angliában, aztán hazarepült

2019 október 7., hétfő 11:47
105

Boris Johnson brit miniszterelnök sürgette az Egyesült Államokat, hogy gondolja át, hogy egy diplomata feleségének védettség ad-e, a nő ugyanis egy halálos közlekedési baleset ügyében ki akarja hallgatni a brit rendőrség. Csakhogy Anne Sacoolas már elhagyta Angliát, visszarepült az USA-ba.

Harry Dunn motoros augusztus 27-én közlekedési balesetben halt meg Northamptonshire-ben, és a rendőrség közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei szerint az autó, ami a balesetet okozta, a légierő croughtoni bázisa felől hajtott, és az út rossz oldalán ment.

Johnson azt mondta, beszélni fog az amerikai nagykövettel, és ha nem jutnak egyezségre, akkor a Fehér Háznál fogja felhozni az ügyet. Szerinte a diplomáciai mentességet ilyen ügyekben nem helyes használni.

Az 1961-es bécsi egyezmény értelmében a diplomaták és a családtagjaik a fogadó országban mentesülnek a vádemeléstől, amíg nem az adott ország állampolgárai, de a küldő ország a mentességüket feloldhatja. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt