Egy amerikai diplomata felesége gázolt Angliában, aztán hazarepült

Boris Johnson brit miniszterelnök sürgette az Egyesült Államokat, hogy gondolja át, hogy egy diplomata feleségének védettség ad-e, a nő ugyanis egy halálos közlekedési baleset ügyében ki akarja hallgatni a brit rendőrség. Csakhogy Anne Sacoolas már elhagyta Angliát, visszarepült az USA-ba.

Harry Dunn motoros augusztus 27-én közlekedési balesetben halt meg Northamptonshire-ben, és a rendőrség közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei szerint az autó, ami a balesetet okozta, a légierő croughtoni bázisa felől hajtott, és az út rossz oldalán ment.

Johnson azt mondta, beszélni fog az amerikai nagykövettel, és ha nem jutnak egyezségre, akkor a Fehér Háznál fogja felhozni az ügyet. Szerinte a diplomáciai mentességet ilyen ügyekben nem helyes használni.

Az 1961-es bécsi egyezmény értelmében a diplomaták és a családtagjaik a fogadó országban mentesülnek a vádemeléstől, amíg nem az adott ország állampolgárai, de a küldő ország a mentességüket feloldhatja. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.