Moszkvában, táncolás közben árulta el egy nőnek a Fülöp-szigeteki elnök, hogy olyan súlyos beteg, hogy lebénulhat

2019 október 7., hétfő 4:45
116
Rodrigo Duterte az Ismeretlen Katona sírját koszorúzza Moszkvában Fotó: YURI KADOBNOV/AFP

Izomgyengeség nevű, valószínűleg öröklött autoimmun betegségtől szenved a Fülöp-szigetek beszólásairól és a drogkereskedők elleni törvénytelen irtóhadjáratáról híres elnöke, Rodrigo Duterte, írja a New York Times. A myasthenia gravis az autoimmun betegségek egyik olyan ritka, öröklődő kórképe, ami mozgásképtelenséghez vezet.

 A The New York Times tudósítója szerint a Fülöp-szigeteken régóta foglalkoztatja a közvéleményt az elnök egészségi állapota, mert gyakran napokig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az elnöki hivatal eddig azzal érvelt, hogy a 74 esztendős Dutertének, mint a hozzá hasonló korúaknak általában, a szokásosnál több pihenésre van szüksége.

Most azonban egy oroszországi látogatás közben maga az elnök árulta el, mi a probléma. 

Egy moszkvai rendezvényen táncolt egy nővel, és nem tudott a szemébe nézni, mert az egyik szeme folyvást lecsukódott. Ekkor azt mondta: "Van egy különös tehetségem. Amikor magára nézek, az egyik szemem kisebb és lecsukódik, látja? Önálló életet él. Ez myasthenia gravis, súlyos izomgyengeség".

A politikus hozzátette: a nagyapja is ezzel a betegséggel küszködött. "Vagyis ez valójában genetikai eredetű" - fogalmazott Duterte.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt