Moszkvában, táncolás közben árulta el egy nőnek a Fülöp-szigeteki elnök, hogy olyan súlyos beteg, hogy lebénulhat

Rodrigo Duterte az Ismeretlen Katona sírját koszorúzza MoszkvábanFotó: YURI KADOBNOV/AFP

Izomgyengeség nevű, valószínűleg öröklött autoimmun betegségtől szenved a Fülöp-szigetek beszólásairól és a drogkereskedők elleni törvénytelen irtóhadjáratáról híres elnöke, Rodrigo Duterte, írja a New York Times. A myasthenia gravis az autoimmun betegségek egyik olyan ritka, öröklődő kórképe, ami mozgásképtelenséghez vezet.

 A The New York Times tudósítója szerint a Fülöp-szigeteken régóta foglalkoztatja a közvéleményt az elnök egészségi állapota, mert gyakran napokig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az elnöki hivatal eddig azzal érvelt, hogy a 74 esztendős Dutertének, mint a hozzá hasonló korúaknak általában, a szokásosnál több pihenésre van szüksége.

Most azonban egy oroszországi látogatás közben maga az elnök árulta el, mi a probléma. 

Egy moszkvai rendezvényen táncolt egy nővel, és nem tudott a szemébe nézni, mert az egyik szeme folyvást lecsukódott. Ekkor azt mondta: "Van egy különös tehetségem. Amikor magára nézek, az egyik szemem kisebb és lecsukódik, látja? Önálló életet él. Ez myasthenia gravis, súlyos izomgyengeség".

A politikus hozzátette: a nagyapja is ezzel a betegséggel küszködött. "Vagyis ez valójában genetikai eredetű" - fogalmazott Duterte.Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.