18 hónapra próbára bocsátottak egy nőt, aki húsklopfolóval verte szét a volt élettársa autóját

bűnügy
2019 október 08., 15:50
comments 44

A Pécsi Járásbíróság az előkészítő ülésen N. A. vádlottat garázdaság és kisebb kárt okozó rongálás miatt jogerősen 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, a bűncselekményhez eszközül használt húsklopfolót pedig elkobozta.

photo_camera Illusztráció: Pixabay

A vádlott, N. A. és a sértett, N. R. élettársak voltak 2018. novemberig, de közöttük a közös gyerek feletti szülői felügyelet és a vagyonmegosztás miatt vita alakult ki.

Idén január 14-én a vádlott üzenetet küldött a sértettnek, hogy találkozni szeretne vele. N. R. 12:40 körül érkezett a megadott pécsi parkolóba. A nő ekkor felszólította, hogy szálljon ki az autójából, majd a táskájából elővett egy húsklopfolót, és ütni kezdte a kocsit. A lámpák, irányjelzők meg a hátsó és jobb oldali üvegek kitörtek, az első szélvédő megrepedt, és mindegyik karosszéria-elem megsérült.

A kocsi a sértetté volt, de azt a közösen összegyűjtött pénzükből vették. A rongálási kár 330 ezer forint volt.

A nő cselekménye az elkövetés helyére és idejére tekintettel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. (Pécsi Törvényszék)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.