18 hónapra próbára bocsátottak egy nőt, aki húsklopfolóval verte szét a volt élettársa autóját

A Pécsi Járásbíróság az előkészítő ülésen N. A. vádlottat garázdaság és kisebb kárt okozó rongálás miatt jogerősen 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, a bűncselekményhez eszközül használt húsklopfolót pedig elkobozta.

Illusztráció: Pixabay

A vádlott, N. A. és a sértett, N. R. élettársak voltak 2018. novemberig, de közöttük a közös gyerek feletti szülői felügyelet és a vagyonmegosztás miatt vita alakult ki.

Idén január 14-én a vádlott üzenetet küldött a sértettnek, hogy találkozni szeretne vele. N. R. 12:40 körül érkezett a megadott pécsi parkolóba. A nő ekkor felszólította, hogy szálljon ki az autójából, majd a táskájából elővett egy húsklopfolót, és ütni kezdte a kocsit. A lámpák, irányjelzők meg a hátsó és jobb oldali üvegek kitörtek, az első szélvédő megrepedt, és mindegyik karosszéria-elem megsérült.

A kocsi a sértetté volt, de azt a közösen összegyűjtött pénzükből vették. A rongálási kár 330 ezer forint volt.

A nő cselekménye az elkövetés helyére és idejére tekintettel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. (Pécsi Törvényszék)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.