28 kínai céget tett feketelistára az amerikai kormányzat, mert részt vesznek az ujgur kisebbség elnyomásában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Váratlanul, a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások újabb fordulója előtt néhány nappal jelentette be Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter, hogy az amerikai kormány tiltólistára tett 28 kínai vállalatot és más szervezetet, mert részt vesznek a muszlim ujgur kisebbség elnyomásában. A BBC beszámolója szerint a hétfői döntés értelmében amerikai vállalatok nem értékesíthetnek az érintett kínai cégeknek, szervezeteknek amerikai gyártmányú termékeket. A

"Az Egyesült Államok kormányzata és kereskedelmi minisztériuma nem tűrheti és nem is fogja tűrni az etnikai kisebbségek brutális elnyomását Kínában. Ez a lépésünk biztosítja majd, hogy az egyéni szabadság és a szabad vállalkozások világában kifejlesztett technológiáinkat ne használhassák fel védtelen kisebbségiek elnyomására," 

áll Wilbur Ross közleményében. A kereskedelmi tárca listáján szereplők közvetve vagy közvetlenül felelőssé tehetők a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő ujgurok és más muszlim kisebbségi csoportok elnyomásáért. Többek közt feketelistára került a Hikvision, a Dahua és a Megvii Technology, amik mesterséges-intelligenciával, és arcfelismeréssel foglalkoznak. A Hikvision a világ egyik legnagyobb megfigyelőberendezés-gyártója. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.