A CEU rektora szerint "az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció"

A CEU nem kockáztatta, hogy Magyarországon esetleg törvénytelen működéssel vádolja a kormány, ezért nyitották meg a bécsi kampuszukat, közölte az egyetem elnök-rektora hétfői sajtótájékoztatóján, számolt be a Népszava. Az egyetem osztrák szárnyának megnyitása alkalmából rendezett eseményen Michael Ignatieff leszögezte: 

"maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót. Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció."

A rektor ismertése szerint a bécsi kampusz mintegy 200 millió eurójába került az intézménynek, ahol idén 600 új diák kezdi meg képzését, közülük háromszázan Bécsben. Ignatieff újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy "ami az egyetemmel történt, csak egy minta része, ami nem a CEU-val kezdődött és nem is a CEU-val fog befejeződni." 

"Az egész folyamat az egypártrendszer megszilárdulását jelképezi. Emiatt minden európainak aggódnia kellene," 

tette hozzá. Liviu Matei, az egyetem rektorhelyettese szerint 

"a CEU költözésével Budapest tudományos, intellektuális és gazdasági szempontból is veszített."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.