A CEU rektora szerint "az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció"

POLITIKA
2019 október 8., 4:06
comments 48

A CEU nem kockáztatta, hogy Magyarországon esetleg törvénytelen működéssel vádolja a kormány, ezért nyitották meg a bécsi kampuszukat, közölte az egyetem elnök-rektora hétfői sajtótájékoztatóján, számolt be a Népszava. Az egyetem osztrák szárnyának megnyitása alkalmából rendezett eseményen Michael Ignatieff leszögezte: 

"maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót. Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció."

A rektor ismertése szerint a bécsi kampusz mintegy 200 millió eurójába került az intézménynek, ahol idén 600 új diák kezdi meg képzését, közülük háromszázan Bécsben. Ignatieff újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy "ami az egyetemmel történt, csak egy minta része, ami nem a CEU-val kezdődött és nem is a CEU-val fog befejeződni." 

"Az egész folyamat az egypártrendszer megszilárdulását jelképezi. Emiatt minden európainak aggódnia kellene," 

tette hozzá. Liviu Matei, az egyetem rektorhelyettese szerint 

"a CEU költözésével Budapest tudományos, intellektuális és gazdasági szempontból is veszített."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt