A CEU rektora szerint "az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció"

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A CEU nem kockáztatta, hogy Magyarországon esetleg törvénytelen működéssel vádolja a kormány, ezért nyitották meg a bécsi kampuszukat, közölte az egyetem elnök-rektora hétfői sajtótájékoztatóján, számolt be a Népszava. Az egyetem osztrák szárnyának megnyitása alkalmából rendezett eseményen Michael Ignatieff leszögezte: 

"maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót. Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció."

A rektor ismertése szerint a bécsi kampusz mintegy 200 millió eurójába került az intézménynek, ahol idén 600 új diák kezdi meg képzését, közülük háromszázan Bécsben. Ignatieff újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy "ami az egyetemmel történt, csak egy minta része, ami nem a CEU-val kezdődött és nem is a CEU-val fog befejeződni." 

"Az egész folyamat az egypártrendszer megszilárdulását jelképezi. Emiatt minden európainak aggódnia kellene," 

tette hozzá. Liviu Matei, az egyetem rektorhelyettese szerint 

"a CEU költözésével Budapest tudományos, intellektuális és gazdasági szempontból is veszített."

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.