A győri jobbikosok felrúgták az összefogást: „Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”

POLITIKA
2019 október 08., 06:33
comments 1107

"A mai napon mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint egyéni választókerületi képviselőjelölt," - jelentette be kedd reggel Facebook-oldalán a párt győri elnöke. Fodor Roland bejegyzése szerint hónapok óta tervezték a bejelentést, annak 

"nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!"

Lépésükkel "az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is." 

Kerestük Fodort, de csak annyit mondott, hogy mindent megírt a Facebook-posztjában. Így egyetlen kérdésünkre se volt hajlandó felelni. Se arra, hogy a leírása szerint "hónapok óta tervezett" lépésüket egyeztették-e a megyei ésvagy az országos pártvezetéssel, se arra, hogy tudomása szerint más településeken terveznek-e hasonlót a Jobbik helyi alapszervezetei. Azt se tudtuk meg, hogy miért gondolja, hogy a DK rendelte meg "a lejárató anyagokat", és pontosan milyen "lejárató anyagok" megrendelésével gyanúsítja eddigi szövetségeseit.

link Forrás

Azt, hogy miért álltak bele az ellenézki együttműködésbe, Fodor azzal indokolta, hogy így "a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk - minden jóérzésű polgár döbbenetére - ebbe a proletár rémálomba."

"Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan. Úgy gondoljuk, hogy a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén,"

írja. Fodor írását azzal zárja, hogy a "Jobbik Győri Alapszervezete csak olyan elnökséget tud támogatni a párt novemberi országos tisztújításán, amely kommunisták nélkül, a jobboldalon kívánja leváltani a korrupt Fideszt. A többiek pedig nyugodtan lépjenek át a DK-ba, ott majd naphosszat lehet csókolgatni Vadai Ágnest, vagy lerészegedni a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel".  

Amilyen hirtelen esélyesnek érezhette magát a Borkai-botrány miatt az ellenzéki összefogás Győrben, a Jobbik döntésével olyan hirtelen el is veszítette azt.

Fodor mellett kerestük Magyar Zoltánt, a Jobbik győri illetőségű országgyűlési képviselőjét, de telefonja ki volt kapcsolva. Pollreisz Balázs, az MSZP helyi elnöke, az ellenzéki összefogás helyi képviselőjelöltje nem vette fel a telefonját - ő aztán később visszahívott, és 11 órakor tartott sajtótájékoztatójuk utánra ígért tájékoztatást.

Update 09:34: A Jobbik közleményben reagált a győri képviselőjelöltjei visszalépésére. Mint írták, elítélik lépésüket, és továbbra is támogatják a győri ellenzéki együttműködést. "Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került és etikai eljárás indult velük szemben" - írták.

Tájéjoztatásuk szerint a Jobbik azokont a településeken, ahol tagságuk az együttműködésben való indulás mellett döntött, továbbra is tartja magát a megállapodáshoz. "[Í]gy Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson" - írták.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.