Kiss-Rigó püspök beszállt a kampányba: "Mindig is mondom, hogy Szegednek óriási lehetőségei lennének"

politika
2019 október 08., 07:08
comments 218

"A józan ész, illetve a józan ész hiánya küzd most egymással," mondta a kormány kedvenc püspöke a vasárnapi önkormányzati választásokról a Délmagyar.hu-nak adott interjúban. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke a lapnak kijelentette: 

"mindig is mondom, hogy Szegednek óriási lehetőségei lennének. Ha az egyetem, a város, a kormány és az egyházmegye megint össze tudna fogni, akkor hihetetlen dolgokat lehetne véghez vinni. Mi készek vagyunk erre."

Hozzátette: "annyira nyilvánvaló, hogy mi az érték és mi nem az. 

Az önkormányzati választást nagyon sokan a saját céljukra használják, eszük ágában nincs a település javán gondolkodni. Sajnos ez már majdnem, hogy megszokott jelenség. Mondom, én a józan észben bízom."

photo_camera Fotó: Délmagyar

A Kiss-Rigó vezette egyházmegye még Lázár Jánostól kapott nagy ajándékot tavaly januárban: a kormány húszmilliárd forintos támogatásról döntött, mert a Szeged–Csanádi Egyházmegye 2030-ban lesz pont ezeréves. Az összeg több mint felét focistadionra költötték: a 8000 férőhelyes Szent Gellért Fórum nevű épület  13,4 milliárd forintból épült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.