Lopott kamionnal hajtott autók közé egy szír férfi Limburgban

Nyolcan sérültek meg könnyebben hétfő este, mikor autók közé hajtott egy kamion  a németországi Limburgban. Az elkövető a Hessen tartományi kisvárosban a piros lámpánál várakozó sofőrt kirángatta, majd elhajtott a teherautóval. Szemtanúk szerint az ütközés előtt szándékosan gyorsított. A dpa német hírügynökség szerint az elkövetőt letartóztatták, tettének motívációja nem egyértelmű. Egyes sajtóhírek szerint egy 30 év körüli szír férfit gyanúsítanak, aki 2015-ben érkezett Németországba. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.