Megszöktek a javítóintézetből, majd autót loptak fiatalok Zalában

bűnügy
2019 október 08., 13:40
comments 89

Többszörösen büntetett 16 és 19 éves fiatal ellen emeltek vádat Zalában, miután megszöktek a nagykanizsai javítóintézetből, autót loptak, illetve autóbuszból és hulladékszállító járműből pénzt és üzemanyagot próbáltak lopni.

A 16 éves fiúval szemben korábban a bíróság próbára bocsátást alkalmazott, de újabb bűncselekmények miatt 3 éves javítóintézeti nevelésre ítélték, és most is folyik ellene büntetőeljárás. A 19 éves fiatalt a bíróság kétszer közérdekű munka végzésére kötelezte, majd lopás miatt 2 éves javítóintézeti nevelésre ítélte.

Tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyéről megszöknek, és hazamennek Szombathelyre. A kerítésen keresztül kijutottak az intézet területéről, majd pár km-rel arrébb találtak egy lehúzott ablakú autót, benne az indítókulccsal.

A kocsival Keszthelyre mentek, ahol a Volán-telepen akartak üzemanyagot lopni. A drótkerítésen átjutva egy autóbusz ablakán át bemásztak a buszba, felfeszítették a műszerfalon lévő kasszát, de pénzt nem találtak. Ezután egy szemétgyűjtő kocsi tanksapkájának fedelét csavarták le, de nem tudtak belőle gázolajat lopni.

A két fiatal a lopott autóban éjszakázott, majd másnap indultak tovább Szombathely felé, de a rendőrök Káld után elfogták őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindkettőjük ellen jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.