Mire megkapták a kilövési engedélyt, meglépett a tehénpusztító medve

Még szeptember elején falt fel három tehenet a Korond melletti Pálpatkán egy falánk medve. A helyi vadásztársaság kérvényezte a kilövési engedélyt, amit a bukaresti környezetvédelmi minisztérium közel egy hónap alatt bírált el, és engedélyezett. Csakhogy a medve érezvén a veszélyt, meglépett, írja a Székelyhon. Most nagy erőkkel keresik, mert a szaktárca hatvan napot adott az állat elejtésére. A vadásztársaság igazgatója, Benke József a lapnak elmondta, hogy

"noha teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy egyetlen medve pusztította el mindhárom szarvasmarhát, az biztos, hogy egy méretes nagyvadnak kellett lennie, ugyanis egy 5–7 mázsás tehenet kicsi medve nem tud leütni."

Egy nagy fekete példányt keresnek, amit a helyiek korábban videóra vettek, miközben az egyik megölt tehenet elhurcolja. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.