Mire megkapták a kilövési engedélyt, meglépett a tehénpusztító medve

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Még szeptember elején falt fel három tehenet a Korond melletti Pálpatkán egy falánk medve. A helyi vadásztársaság kérvényezte a kilövési engedélyt, amit a bukaresti környezetvédelmi minisztérium közel egy hónap alatt bírált el, és engedélyezett. Csakhogy a medve érezvén a veszélyt, meglépett, írja a Székelyhon. Most nagy erőkkel keresik, mert a szaktárca hatvan napot adott az állat elejtésére. A vadásztársaság igazgatója, Benke József a lapnak elmondta, hogy

"noha teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy egyetlen medve pusztította el mindhárom szarvasmarhát, az biztos, hogy egy méretes nagyvadnak kellett lennie, ugyanis egy 5–7 mázsás tehenet kicsi medve nem tud leütni."

Egy nagy fekete példányt keresnek, amit a helyiek korábban videóra vettek, miközben az egyik megölt tehenet elhurcolja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.