Mire megkapták a kilövési engedélyt, meglépett a tehénpusztító medve

külföld
2019 október 08., 11:00
comments 45

Még szeptember elején falt fel három tehenet a Korond melletti Pálpatkán egy falánk medve. A helyi vadásztársaság kérvényezte a kilövési engedélyt, amit a bukaresti környezetvédelmi minisztérium közel egy hónap alatt bírált el, és engedélyezett. Csakhogy a medve érezvén a veszélyt, meglépett, írja a Székelyhon. Most nagy erőkkel keresik, mert a szaktárca hatvan napot adott az állat elejtésére. A vadásztársaság igazgatója, Benke József a lapnak elmondta, hogy

"noha teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy egyetlen medve pusztította el mindhárom szarvasmarhát, az biztos, hogy egy méretes nagyvadnak kellett lennie, ugyanis egy 5–7 mázsás tehenet kicsi medve nem tud leütni."

Egy nagy fekete példányt keresnek, amit a helyiek korábban videóra vettek, miközben az egyik megölt tehenet elhurcolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.