Visszalép Botka László egyik kihívója

politika
2019 október 08., 16:15
comments 63

Október 10-én visszalép a polgármesterjelöltségtől Bartha László, akit a Tisza Koalíció indított Szegeden, de a listavezetői helyet megtartja. Bartha fideszesként 1998 és 2002 között irányította a várost, de 2006-ban kilépett a Fideszből.

Botka László MSZP-s polgármesternek négy kihívója van, a Tisza Koalíció szerint ez a helyzet a baloldali politikai vezetés fennmaradásának kedvez, ezért döntött a szervezet elnöksége a jelölt visszaléptetése mellett.

A Tisza Koalíció közölte: a szegedi önkormányzat közgyűlésébe olyanokat akarnak juttatni, akik a programjuk megvalósításának biztosítékai, határozott elképzelésük van Szeged jövőjéről, elvégzik a rájuk bízott munkát és polgári értékrendet képviselnek. Szerintük a város jelenlegi vezetése és közgyűlése a programjuk megvalósítására alkalmatlan.

Azt írták, a céljuk elsősorban a közgyűlési többség megszerzése, másodsorban a városvezetés leváltása, ezért a Tisza Koalíció elnöksége és az önkormányzati képviselőjelöltek úgy döntöttek, nyitottak a választási együttműködésre más szervezetekkel, ha azok elfogadják a programjukat. Ha ez nem jön össze, a képviselőjelöltjeik 18 körzetben el fognak indulni. (MTI, HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt