Visszalép Botka László egyik kihívója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Október 10-én visszalép a polgármesterjelöltségtől Bartha László, akit a Tisza Koalíció indított Szegeden, de a listavezetői helyet megtartja. Bartha fideszesként 1998 és 2002 között irányította a várost, de 2006-ban kilépett a Fideszből.

Botka László MSZP-s polgármesternek négy kihívója van, a Tisza Koalíció szerint ez a helyzet a baloldali politikai vezetés fennmaradásának kedvez, ezért döntött a szervezet elnöksége a jelölt visszaléptetése mellett.

A Tisza Koalíció közölte: a szegedi önkormányzat közgyűlésébe olyanokat akarnak juttatni, akik a programjuk megvalósításának biztosítékai, határozott elképzelésük van Szeged jövőjéről, elvégzik a rájuk bízott munkát és polgári értékrendet képviselnek. Szerintük a város jelenlegi vezetése és közgyűlése a programjuk megvalósítására alkalmatlan.

Azt írták, a céljuk elsősorban a közgyűlési többség megszerzése, másodsorban a városvezetés leváltása, ezért a Tisza Koalíció elnöksége és az önkormányzati képviselőjelöltek úgy döntöttek, nyitottak a választási együttműködésre más szervezetekkel, ha azok elfogadják a programjukat. Ha ez nem jön össze, a képviselőjelöltjeik 18 körzetben el fognak indulni. (MTI, HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.