Visszalép egy miskolci ellenzéki jelölt, mert nem bírja „a régi MSZP és a DK befolyását”

2019 október 8., kedd 15:07
421

Öt nappal az önkormányzati választások előtt visszalépett a miskolci ellenzék egyik egyéni képviselő-jelöltje, Csontos Róbert. Az erről szóló levelet a fideszes vezetésű önkormányzat által kiadott Miskolci Naplónak küldte el először. Ez így szól:

„A 2019-es önkormányzati választási kampányban sajnos fokozatosan kellett rájönnöm, hogy a Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll.

Ráadásul az is kiderült, hogy Veres Pál azzal a Szőke Tiborral tart aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, és az MSZP alpolgármesterének volt főtanácsadója.

Mindez engem mélységes csalódással töltött el.

A magam részéről nem kívánok az eredetileg megfogalmazott céljaink, a civilség és függetlenség ellenében és ilyen, számomra vállalhatatlan személyekből álló csoportosulásban tovább politizálni. A mai napon ezért hivatalosan visszaléptem a jelöltségtől! Őszinte aggodalommal nagy bölcsességet kívánok a miskolciaknak október 13-ra!”

Az LMP felfüggeszti Csontost, és feloszlatja az alapszervezetet

Csontos saját pártját, az LMP-t sem értesítette a visszalépésről. Az LMP közleményében azt írja, elítélik Csontos lépését, a tagsági jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztik, és kezdeményezik a párt megyei szervezetének feloszlatását.

Csontos még hétfőn is a kampányról posztolt a Facebookon, és közös képet osztott meg Veres Pál polgármester-jelölttel:

Az eredeti program szerint Csontos szerdán tartott volna közös utcafórumot Veressel, akit szintén kerestünk az ügyben, de egyelőre nem sikerült elérnünk. 

Frissítés: reagált a hírre a miskolci ellenzéki összefogás is, közleményükben azt írják, „nincs Csontos Róbert ügy, csak miskolci Fidesz ügy van. A miskolci Fidesz, jelölteket vásárol és jelölteket félemlít meg, szavazatokat vásárol és üzemszerűen szavazókat téveszt meg”. Azt írják, Csontos Róberttel még a héten is közösen kampányoltak, és soha nem említette, hogy vita vagy nézeteltérés lenne köztük. 

„A miskolci Fidesz szócsöveként működő városi médiában megjelent levélben írtak szinte biztosan nem Csontos Róbert szavai. Ezek a sorok miskolci Fidesz stílusa, szavai és politikai üzenetei. Robi (bárhogyan is kényszerítették erre) a miskolci Fidesz újabb áldozata, ahogyan Miskolc maga is az, amelyet ma egy bűnszervezet tart fogságban, akik zsarolással, vesztegetéssel tartják markukban a várost. Ennek fogunk véget vetni október 13-án” - olvasható a közleményben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt