Kisteherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette a kampányígéretét

külföld
2019 október 09., 12:28
comments 175

Tizenegy embert vettek őrizetbe a Mexikó déli részén fekvő Las Margaritasban, miután a település polgármesterét kirángtatták az irodájából, egy kisteherautó mögé kötötték, és elkezdték keresztül húzni a falu utcáin. 

Jorge Luis Escandón Hernández polgármestert a rendőrség szabadította ki, a beszámolók szerint a politikus nem szenvedett súlyosabb sérülést. Ez volt a második alkalom, hogy gazdák támadtak a polgármesterre. A támadás indoka mindkétszer ugyanaz volt: Escandón nem teljesítette kampányígéretét, és nem javította meg a helyi utat. 

Az eset után további rendőröket vezényeltek a Chiapas államban lévő faluba. Mint a BBC megjegyzi, a polgármesterek és helyi politikusok elleni támadások nem ritkák Mexikóban, de ezeket jellemzően drogbandák szokták elkövetni, olyan esetekről viszont nem nagyon tudni, hogy azért támadtak volna egy politikusra, mert nem teljesítette a kampányígéretét. 

link Forrás

Escandón polgármester emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést. A politikus elrablásáról videó is készült, ezen azt látható, ahogy az irodájából kirángatott férfit egy jármű hátuljába kényszerítik. Térfigyelőkamerák felvételeiből lehetett látni, hogy később az autó után kötötték. Számos rendőrre volt szükség a teherautó feltartóztatásához, és az ekkor kitörő verekedésben többen is megsebesültek. 

link Forrás

Még korábban, a kampány alatt Escandónt is őrizetbe vették, mert a gyanú szerint résztvett egy rivális politikus támogatóival kitört tömegverekedésben, de végül bizonyítékok hiányában elengedték. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.