Kisteherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette a kampányígéretét

Tizenegy embert vettek őrizetbe a Mexikó déli részén fekvő Las Margaritasban, miután a település polgármesterét kirángtatták az irodájából, egy kisteherautó mögé kötötték, és elkezdték keresztül húzni a falu utcáin. 

Jorge Luis Escandón Hernández polgármestert a rendőrség szabadította ki, a beszámolók szerint a politikus nem szenvedett súlyosabb sérülést. Ez volt a második alkalom, hogy gazdák támadtak a polgármesterre. A támadás indoka mindkétszer ugyanaz volt: Escandón nem teljesítette kampányígéretét, és nem javította meg a helyi utat. 

Az eset után további rendőröket vezényeltek a Chiapas államban lévő faluba. Mint a BBC megjegyzi, a polgármesterek és helyi politikusok elleni támadások nem ritkák Mexikóban, de ezeket jellemzően drogbandák szokták elkövetni, olyan esetekről viszont nem nagyon tudni, hogy azért támadtak volna egy politikusra, mert nem teljesítette a kampányígéretét. 

Escandón polgármester emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést. A politikus elrablásáról videó is készült, ezen azt látható, ahogy az irodájából kirángatott férfit egy jármű hátuljába kényszerítik. Térfigyelőkamerák felvételeiből lehetett látni, hogy később az autó után kötötték. Számos rendőrre volt szükség a teherautó feltartóztatásához, és az ekkor kitörő verekedésben többen is megsebesültek. 

Még korábban, a kampány alatt Escandónt is őrizetbe vették, mert a gyanú szerint résztvett egy rivális politikus támogatóival kitört tömegverekedésben, de végül bizonyítékok hiányában elengedték. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.