Az Európai Bizottság beperli Magyarországot a cigaretta jövedéki adója miatt

Keresetet indít Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán az Európai Bizottság a cigaretta jövedéki adója miatt. A Bizottság tájékoztatása szerint Magyarország 2017. december 31-ig élvezett átmeneti mentességet az uniós szabályok alól, de 2018. január 1. után már Magyarországon is alkalmazni kellett volna az uniós jövedéki előírások szerinti minimális adómértéket a cigarettára.

A Bizottság tájékoztatása szerint valójában még most sem éri el a minimálist a cigaretta jövedéki adójának mértéke, ami így torzítja a versenyt a közös piacon, és ellentmond az EU egészségvédelmi politikájának is. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.