Ma megbukhat a román kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Viorica Dancila pártja, a PSD augusztus végi rendkívüli kongresszusán, ahol megszavazták, hogy novemberben ő legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje.Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A törvényhozás két kamarájának csütörtöki közös ülésén megbukhat a román kormány. A képviselők és a szenátorok mai közös ülésükön tárgyalják a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen a múlt kedden beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Az ülésen a miniszterelnök és a pártok vezérszónokai szólalhatnak fel parlamenti frakciójuk méretével arányos időben, majd a vita után a 465 képviselő és szenátor együtt szavaz az indítványról, melynek elfogadásához 233 törvényhozó támogatására van szükség.

A múlt kedden benyújtott indítványt 237 képviselő és szenátor támogatta aláírásával, ez alapján ma akár meg is bukhat a Dancila-kormány. Amennyiben ez bekövetkezne, a pártokkal folytatott egyeztetést követően az államfő jelölhet új miniszterelnököt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.