Ma megbukhat a román kormány

Viorica Dancila pártja, a PSD augusztus végi rendkívüli kongresszusán, ahol megszavazták, hogy novemberben ő legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje.Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A törvényhozás két kamarájának csütörtöki közös ülésén megbukhat a román kormány. A képviselők és a szenátorok mai közös ülésükön tárgyalják a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen a múlt kedden beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Az ülésen a miniszterelnök és a pártok vezérszónokai szólalhatnak fel parlamenti frakciójuk méretével arányos időben, majd a vita után a 465 képviselő és szenátor együtt szavaz az indítványról, melynek elfogadásához 233 törvényhozó támogatására van szükség.

A múlt kedden benyújtott indítványt 237 képviselő és szenátor támogatta aláírásával, ez alapján ma akár meg is bukhat a Dancila-kormány. Amennyiben ez bekövetkezne, a pártokkal folytatott egyeztetést követően az államfő jelölhet új miniszterelnököt. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.