Ma megbukhat a román kormány

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Viorica Dancila pártja, a PSD augusztus végi rendkívüli kongresszusán, ahol megszavazták, hogy novemberben ő legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje.Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A törvényhozás két kamarájának csütörtöki közös ülésén megbukhat a román kormány. A képviselők és a szenátorok mai közös ülésükön tárgyalják a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen a múlt kedden beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Az ülésen a miniszterelnök és a pártok vezérszónokai szólalhatnak fel parlamenti frakciójuk méretével arányos időben, majd a vita után a 465 képviselő és szenátor együtt szavaz az indítványról, melynek elfogadásához 233 törvényhozó támogatására van szükség.

A múlt kedden benyújtott indítványt 237 képviselő és szenátor támogatta aláírásával, ez alapján ma akár meg is bukhat a Dancila-kormány. Amennyiben ez bekövetkezne, a pártokkal folytatott egyeztetést követően az államfő jelölhet új miniszterelnököt. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.