Ma megbukhat a román kormány

külföld
2019 október 10., 02:17
comments 52
photo_camera Viorica Dancila pártja, a PSD augusztus végi rendkívüli kongresszusán, ahol megszavazták, hogy novemberben ő legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A törvényhozás két kamarájának csütörtöki közös ülésén megbukhat a román kormány. A képviselők és a szenátorok mai közös ülésükön tárgyalják a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen a múlt kedden beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Az ülésen a miniszterelnök és a pártok vezérszónokai szólalhatnak fel parlamenti frakciójuk méretével arányos időben, majd a vita után a 465 képviselő és szenátor együtt szavaz az indítványról, melynek elfogadásához 233 törvényhozó támogatására van szükség.

A múlt kedden benyújtott indítványt 237 képviselő és szenátor támogatta aláírásával, ez alapján ma akár meg is bukhat a Dancila-kormány. Amennyiben ez bekövetkezne, a pártokkal folytatott egyeztetést követően az államfő jelölhet új miniszterelnököt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.