Másik világ: a dán miniszterelnök nem tudta folytatni a beszédét a felszabadult nevetéstől

külföld
2019 október 10., 20:30
comments 315

Mette Frederiksen dán miniszterelnök beszámolt kormánya egyik fontos döntéséről a parlamentnek: megvásároltak négy elefántot és egy tevét.

Erre azért került sor, mert számos más európai országhoz hasonlóan be akarják tiltani a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, és a négy utolsó ilyen elefántot - név szerint: Ramboline, Lara, Djunga és Jenny - Dánia megvette, hogy megfelelő nyugellátásban részesüljenek.

Csakhogy kiderült, hogy Ramboline-nak van egy barátja: Ali, a teve, akitől nem lehet elszakítani.

„Eljutott hozzánk a fontos információ, miszerint nem lenne helyes elválasztani Ramboline-t és Alit” - fejtegette a miniszterelnök, egyre vörösödő fejjel. „Igazából ezért szereztük meg Alit” - nyögte még ki, mire nagykoalíciós röhögésbe fulladt az egész.

link Forrás

Frederiksen lelkesen fogadta a téma pártokon átívelő, konszenzusos kezelését, és külön megköszönte a bevándorlásellenes Dán Néppártnak, hogy nem riasztotta el őket a teve neve. (Euronews, RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.