Sohase jutott volna eszembe joghurttal keverni a Sprite-ot, pedig ha eszembe jutott volna, rekonstruálhattam volna Dél-Korea legnépszerűbb üdítőitalát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az újságírói munka velejárója, hogy az embernek néha bele kell kóstolnia ebbe-abba. Velem szerdán esett meg, hogy kaptam egy csomagot, benne öt doboz üdítővel, aminek a dobozát felerészt cirilbetüs felirat borította. Mivel én még abban az időben jártam általánosba, amikor kötelező volt az oroszoktatás, még azelőtt megbirkóztam a felirattal, hogy átfordítottam volna a dobozt, ahol már normális írással is olvasható volt a termék neve:

Milkis.

Nem véletlenül. Mint kiderült, Dél-Korea legnépszerűbb üdítőitalának szerves összetevője a tej. A kísérőlevélben a forgalmazót képviselő PR-ügynökség még azt is megosztotta, hogy az 1989-ben bevezetett Milkist tavaly tavasszal a Bosszúállók dél-koreai sajtótúrán járó sztárjaival is megismertették, akik közül a Pókembert alakító Tom Hollandnak annyira bejött, hogy az amerikai beszerzési lehetőségek után kezdett érdeklődni.

A sajtóanyag amúgy nem hazudott. A Milkis le se tagadhatná tejalapúságát, amit már zavarosfehér állaga is mutat. Ízre olyan, mintha valaki valamiért joghurtot mixelt volna Sprite-tal. A végeredmény meglepően kellemes, de még így is bennem maradt a kérdés, hogy ezt minek. Persze végül is miért ne.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.