Sohase jutott volna eszembe joghurttal keverni a Sprite-ot, pedig ha eszembe jutott volna, rekonstruálhattam volna Dél-Korea legnépszerűbb üdítőitalát

Az újságírói munka velejárója, hogy az embernek néha bele kell kóstolnia ebbe-abba. Velem szerdán esett meg, hogy kaptam egy csomagot, benne öt doboz üdítővel, aminek a dobozát felerészt cirilbetüs felirat borította. Mivel én még abban az időben jártam általánosba, amikor kötelező volt az oroszoktatás, még azelőtt megbirkóztam a felirattal, hogy átfordítottam volna a dobozt, ahol már normális írással is olvasható volt a termék neve:

Milkis.

Nem véletlenül. Mint kiderült, Dél-Korea legnépszerűbb üdítőitalának szerves összetevője a tej. A kísérőlevélben a forgalmazót képviselő PR-ügynökség még azt is megosztotta, hogy az 1989-ben bevezetett Milkist tavaly tavasszal a Bosszúállók dél-koreai sajtótúrán járó sztárjaival is megismertették, akik közül a Pókembert alakító Tom Hollandnak annyira bejött, hogy az amerikai beszerzési lehetőségek után kezdett érdeklődni.

A sajtóanyag amúgy nem hazudott. A Milkis le se tagadhatná tejalapúságát, amit már zavarosfehér állaga is mutat. Ízre olyan, mintha valaki valamiért joghurtot mixelt volna Sprite-tal. A végeredmény meglepően kellemes, de még így is bennem maradt a kérdés, hogy ezt minek. Persze végül is miért ne.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.