Szíriai menekültek áradatával fenyegeti Európát Erdogan

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A törökök által támogatott milícia, a Szabad Szír Hadsereg egyik tankja behatol a kurdok területére Szíria északkeleti részén.Fotó: Saher El Hacci/Anadolu Agency

3,6 millió emberrel zsarolja Európát Recep Tayyip Erdogan török elnök. Erdogan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy ha az Európai Unió megszállásnak minősítené azt, hogy török csapatok szállják meg Szíria egy részét, akkor Európába küldi a Törökországban jelenleg élő 3,6 millió szíriai menekültet.

Mint mondta, ez könnyű lenne, mert elég volna megnyitnia a kapukat.

Törökország amúgy azt tervezi, hogy az országban élő menekülteket a kurdoktól elfoglalt szír területekre telepítené, megváltoztatva azok nemzetiségi összetételét, elválasztva egymástól a Törökországban és Szíriában élő kurd kisebbséget.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.