Szíriai menekültek áradatával fenyegeti Európát Erdogan

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A törökök által támogatott milícia, a Szabad Szír Hadsereg egyik tankja behatol a kurdok területére Szíria északkeleti részén.Fotó: Saher El Hacci/Anadolu Agency

3,6 millió emberrel zsarolja Európát Recep Tayyip Erdogan török elnök. Erdogan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy ha az Európai Unió megszállásnak minősítené azt, hogy török csapatok szállják meg Szíria egy részét, akkor Európába küldi a Törökországban jelenleg élő 3,6 millió szíriai menekültet.

Mint mondta, ez könnyű lenne, mert elég volna megnyitnia a kapukat.

Törökország amúgy azt tervezi, hogy az országban élő menekülteket a kurdoktól elfoglalt szír területekre telepítené, megváltoztatva azok nemzetiségi összetételét, elválasztva egymástól a Törökországban és Szíriában élő kurd kisebbséget.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.