Szíriai menekültek áradatával fenyegeti Európát Erdogan

külföld
2019 október 10., 11:10
comments 361
A törökök által támogatott milícia, a Szabad Szír Hadsereg egyik tankja behatol a kurdok területére Szíria északkeleti részén.
photo_camera A törökök által támogatott milícia, a Szabad Szír Hadsereg egyik tankja behatol a kurdok területére Szíria északkeleti részén. Fotó: Saher El Hacci/Anadolu Agency

3,6 millió emberrel zsarolja Európát Recep Tayyip Erdogan török elnök. Erdogan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy ha az Európai Unió megszállásnak minősítené azt, hogy török csapatok szállják meg Szíria egy részét, akkor Európába küldi a Törökországban jelenleg élő 3,6 millió szíriai menekültet.

Mint mondta, ez könnyű lenne, mert elég volna megnyitnia a kapukat.

Törökország amúgy azt tervezi, hogy az országban élő menekülteket a kurdoktól elfoglalt szír területekre telepítené, megváltoztatva azok nemzetiségi összetételét, elválasztva egymástól a Törökországban és Szíriában élő kurd kisebbséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.