Szíriai menekültek áradatával fenyegeti Európát Erdogan

A törökök által támogatott milícia, a Szabad Szír Hadsereg egyik tankja behatol a kurdok területére Szíria északkeleti részén.Fotó: Saher El Hacci/Anadolu Agency

3,6 millió emberrel zsarolja Európát Recep Tayyip Erdogan török elnök. Erdogan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy ha az Európai Unió megszállásnak minősítené azt, hogy török csapatok szállják meg Szíria egy részét, akkor Európába küldi a Törökországban jelenleg élő 3,6 millió szíriai menekültet.

Mint mondta, ez könnyű lenne, mert elég volna megnyitnia a kapukat.

Törökország amúgy azt tervezi, hogy az országban élő menekülteket a kurdoktól elfoglalt szír területekre telepítené, megváltoztatva azok nemzetiségi összetételét, elválasztva egymástól a Törökországban és Szíriában élő kurd kisebbséget.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.