Félnek a sertéspestistől a tenyésztők, mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke. Kiss György szerint "a legnagyobb veszélyforrás továbbra is az ember."
Hazánkba számtalan vendégmunkás érkezik a fertőzött területekről,
magyarázta a lapnak. Kiss szerint Ukrajnában és Romániában is bevett gyakorlat, hogy a gazdaságok levágják az állományt, ahogy a közülekben megjelenik a fertőzés. Ezzel könnyedén kerülhet forgalomba fertőzött hús anélkül, hogy bárki is tudna róla,
"mivel a betegség emberre nem veszélyes, így bárki bátran fogyaszthat a fertőzött húsból, az ételmaradék ugyanakkor továbbadhatja a kórt az arra fogékony állatoknak,"
tette hozzá.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.