A vendégmunkásokat hibáztatják a sertéspestis elterjedésével

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Félnek a sertéspestistől a tenyésztők, mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke. Kiss György szerint "a legnagyobb veszélyforrás továbbra is az ember." 

Hazánkba számtalan vendégmunkás érkezik a fertőzött területekről,

magyarázta a lapnak. Kiss szerint Ukrajnában és Romániá­ban is bevett gyakorlat, hogy a gazdaságok levágják az állományt, ahogy a közülekben megjelenik a fertőzés. Ezzel könnyedén kerülhet forgalomba fertőzött hús anélkül, hogy bárki is tudna róla, 

"mivel a betegség emberre nem veszélyes, így bárki bátran fogyaszthat a fertőzött húsból, az ételmaradék ugyanakkor továbbadhatja a kórt az arra fogékony állatoknak,"

tette hozzá.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.