A vendégmunkásokat hibáztatják a sertéspestis elterjedésével

Félnek a sertéspestistől a tenyésztők, mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke. Kiss György szerint "a legnagyobb veszélyforrás továbbra is az ember." 

Hazánkba számtalan vendégmunkás érkezik a fertőzött területekről,

magyarázta a lapnak. Kiss szerint Ukrajnában és Romániá­ban is bevett gyakorlat, hogy a gazdaságok levágják az állományt, ahogy a közülekben megjelenik a fertőzés. Ezzel könnyedén kerülhet forgalomba fertőzött hús anélkül, hogy bárki is tudna róla, 

"mivel a betegség emberre nem veszélyes, így bárki bátran fogyaszthat a fertőzött húsból, az ételmaradék ugyanakkor továbbadhatja a kórt az arra fogékony állatoknak,"

tette hozzá.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.