Letartóztatták, bilincsbe verték, zárkába dugták, majd kitoloncolták Hamvai PG-t Amerikából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A bevándorlási hivatal emberei és rendőrök várták a repülőtéren az amerikai bulikörútra érkező magyar lakossági DJ-t, a Hamvai PG néven fellépő Hamvai Péter Lórándot, akit helyben letartóztattak, majd rabosították és 26 órán át tartották zárkában, mielőtt kiutasították volna az országból - írja a Blikk.

A DJ állítása szerint egy ott élő magyar jelentette fel amiatt, hogy munkavállalási engedély nélkül készül dolgozni az Egyesült Államokban, pedig ő - állította kissé életszerűtlenül - "természetesen ingyen" lépett volna fel.

"A repülőtérről egy klasszikus FEHÉR RABSZÁLLITO FURGONNAL vittek talpig bilincsben, miközben gépfegyerrel, pisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök kísértek minket. A börtönben kaptunk rabruhát és betettek minket egy hat négyzetméteres cellába három dél-amerikai mellé. "

- nyilatkozta a Blikknek Hamvai, aki állítólkag több, mint egymillió forintot bukott az előre kifizetett repülőjegyek, bérelt autók és szállások miatt.

Az ügy ráadásul még nem zárult le: a DJ elmesélte, hogy rengeteg papírt kell beszereznie és bemutatnia, hogy 5-6 hét múlva kiderüljön, végleg kiutasítják-e az országból.

A Schobert Norbert és Rubint Réka háttér DJ-jeként is ismrt Hamvainak ez talán a legemlékezetesebb felvétele:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.