Nemzeti Választási Iroda: Zöld borítékba csak a zöld szavazólapokat tegyék a választók!!!4

Mivel annyira átlátható a magyar választási rendszer, péntekre sajtótájékoztatót hívott össze a Nemzeti Választási Iroda, hogy Pálffy Ilona elnök mégegyszer figyelmeztessen:

"a nemzetiségi szavazatot tartalmazó zöld borítékba csak a nemzetiségi választás zöld szavazólapjait tegyék a választók!"

Hozzátette: ha a helyi önkormányzati választás fehér szavazólapjai a zöld borítékba kerülnek, eredménytelennek minősülnek. A nemzetiségi választópolgárnak a zöld, nemzetiségi szavazatot tartalmazó borítékot le kell ragasztania, különben a szavazat érvénytelen, mondta. 

Ugyanekkor a Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke közölte: az NVB szerdán fogadott el iránymutatást a kérdésben; "

eszerint az esetleges eredmény elleni jogorvoslatok során a Kúria fogja megítélni, hogyan kell a zöld borítékba kerülő fehér szavazólapokat kezelni."

(MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.