Az edelényi Fidesz elnöke kihátrált Molnár Oszkár mögül

2019 október 12., szombat 8:10
64

Edelényben a Fidesz a hivatalosan függetlenként induló Molnár Oszkárt támogatja az önkormányzati választáson. A párt helyi elnöke, Loj Balázs azonban szombati Facebook-posztjában egy másik jelölt, Fischer Ferdinánd mellett állt ki, vette észre a hvg.hu.

Azt írja, a helyi Fidesz-tagsággal sokat vitatkoztak azon, hogy indítsanak-e saját jelöltet Molnárral szemben, és „nagy fejtörést okozott az a kérdés” is, hogy engedjék-e neki a Fidesz-logó használatát. 

„Úgy döntöttünk, engedjük, abban bízva, hogy nem fog visszaélni vele, és nem borítja fel az együttműködést. Tévedtünk.”A levélben Molnár szemére veti, hogy alkukat kötött a baloldallal, például úgy, hogy a volt esztergomi polgármester, Tétényi Éva lett a város főépítésze, aki „heti, havi rendszerességgel az ATV-ben kritizálja a kormányt és a miniszterelnököt”. Egy másik, Loj által idézett példa szerint az MSZP korábbi helyi elnöke lett a helyi közszolgáltató nonprofit kft vezetője. 

Molnár Oszkár október 9-én a város által vásárolt elektromos kisbusszal Fotó: Molnár Oszkár/Facebook

A helyi Fidesz lépése különösen meglepő azok után, hogy az elmúlt hetekben Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is Edelényben kampányolt Molnár mellett

Frissítés: Délután Demeter Zoltán fideszes országgyűlési képviselő közzétett egy videót, amiben azt mondta, a Fidesz-KDNP továbbra is Molnárt támogatja, és arra kérte az edelényieket, hogy „a személyes sértődöttségből adódó magánvéleménnyel ne foglalkozzanak”.

Molnár 2002-ben és 2006-ban még fideszes színekben lett polgármester, 2010-ben viszont megszüntették a párttagságát, miután egy önkormányzati ülésen azt mondta, a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek a magasabb családi pótlék érdekében. 2010-ben és 2014-ben már függetlenként indult, és fideszes ellenfelet is kapott, de mindkét alkalommal győzni tudott, először 56, majd 33 százalékkal. Augusztusban derült ki, hogy idén nem indít ellene jelöltet a Fidesz

Molnár a rendszerváltás idején még az SZDSZ-ben politizált, majd 1993-ban belépett a Fideszbe, 2010-ig a párt országgyűlési képviselője is volt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt