Tarlós nem megy el a szombat esti rendkívüli közgyűlésre

POLITIKA
2019 október 12., 12:25
comments 111

Tarlós István nem megy el a szombat este 9 órára összehívott fővárosi közgyűlési ülésre, mondta szombat délutáni, zártkörű sajtótájékoztatóján, amiről a hvg.hu számolt be

A rendkívüli ülés összehívását Karácsony Gergely és nyolc képviselőtársa kezdeményezte „a főváros patkánymentes állapotának visszaállítása" tárgyú előterjesztésében. Tarlós azt mondta, azért nem megy el az ülésre, mert az előterjesztés szerinte jogszerűtlen és felesleges is, és a tiszti főorvos szerint sem áll fenn járványveszély a fővárosban. Azt mondta, össze kellett hívnia a közgyűlést, „de okafogyottsága miatt értelmetlen és nevetséges a megtartása”. A közgyűlés idejére Karácsony támogatói tüntetést szerveznek a Városházához.

Tarlós és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerdán már kiadott egy közleményt arról, hogy a patkányfertőzöttség valójában csökkent, nincs katasztrófahelyzet, az ülés pedig várhatóan határozatképtelen lesz. 

A főpolgármester szombaton újra méltatlannak nevezte a győri fideszes Borkai Zsoltot a polgármesterségre:

„Borkai Zsoltnak azonnal le kellett volna mondania, és még most sem késő. Kérem, fontolja meg, és tegye a dolgát!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.