Ellenzéki győzelem a XV. kerületben

POLITIKA
2019 október 13., 20:19
comments 19
Cserdiné Németh Angéla (j) Dobrev Klárával, a DK EP-képviselőjével 2019. augusztus 28-án.
photo_camera Németh Angéla Dobrev Klárával, a DK EP-képviselőjével 2019. augusztus 28-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A szavazatok csaknem háromnegyedének összesítése alapján immár kijelenthető, hogy az időközi választáson győztes Németh Angéla most a rendes választáson is legyőzte kormánypárti riválisát, Dr. Pintér Gábort.

A szavazatok 72,86 százalékának feldolgozása alapján Némethre a választók 54,79, Pintérre 39,12 százaléka szavazott.

A kerületben egy független jelölt, Victorné Dr. Kovács Judit a jelen állás szerint a szavazatok 5,03 százalékát, a munkáspárti Karacs Lajosné a szavazatok 0,87%-át szerezte meg.

A XV. kerületet tehát már az időközi választás óta ellenzéki polgármester irányította, még ha ebben a képviselőtestület fideszes többsége például a kerület költségvetésének elutasításával is akadályozni próbálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.