Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Miskolcon és Pécsett is ellenzéki győzelem körvonalazódik

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterFotó: botost/444.hu

Miközben a megyei közgyűlések, ahogy számítani lehetett rá, szinte mind narancssárgák maradnak, néhány nagyvárosban vezet az ellenzék közös jelöltje, és jó esélye van arra, hogy polgármestert adjon. 

A valasztas.hu-n szivárgó adatok szerint, 80 százalék feletti feldolgozottságnál Miskolcon Veres Pál 55 százalékkal vezet a fideszes Alakszai Zoltán 40-ével szemben, pedig Miskolc egyike volt a kevés nagyvárosoknak, ahol Orbán Viktor is kampányolt a helyi jelölt mellett.

24 százalékos feldolgozottságnál Szegeden is úgy tűnik, hogy hiába volt a nagy fideszes kampányhajrá: Botka László MSZP-s polgármester 61 százalékkal simán veri a Fidesz által támogatott, függetlennek mondott Nemesi Pált, aki csak 36 százalékon áll. 

Hódmezővásárhelyen is ellenzéki győzelem körvonalazódik. 80 százalék feletti feldolgozottságnál 57-43-ra vezet Márki-Zay Péter a fideszes Grezsa Istvánnal szemben. 

Érden Csőzik László ellenzéki polgármester-jelölt vezet közel 50 százalékos eredménnyel vezet nagyjából ugyanilyen arányú feldolgozottság mellett. 

Egerben a jobbikos Mirkóczki Ádám 24 százalékos feldolgozottságnál 48 százalékon áll, és előzi a 43 százalékon álló fideszes Habis Lászlót. 

Pécsett is elmenni látszik a meccs a Fidesznek: 17 százalékos feldolgozottságnál Péterffy Attila ellenzéki jelölt 52 százalékkal vezet Vári Attila 42 százaléka előtt. 

Dunaújvárosban 24 százalékos feldolgozottságnál 55-41 az állás az ellenzéki Pintér Tamás és fideszes Cserna Gábor között. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.