Jobbik: Folyamatosan érkeznek bejelentések visszaélésekről

2019 október 13., vasárnap 11:37
39

Folyamatosan érkeznek bejelentések a Jobbikhoz választási visszaélésekről – közölte az ellenzéki párt szóvivője egy budapesti sajtótájékoztatón.

Szilágyi György, aki mindenkit arra biztatott, hogy forduljon hozzájuk ilyen ügyekben, azt mondta, a Jobbik elkötelezett a voksolás tisztasága mellett, többször felhívták a figyelmet a választási rendszer visszásságaira. Így fogalmazott:

„Ki lehet mondani nyugodtan, hogy a Fidesz csalások százait követi el egy-egy választás során, amiket érdemben nem nagyon szoktak egyébként vizsgálni.”

Pontos szám vagy nagyságrend említése nélkül a szóvivő közölte: több eset jutott a tudomásukra, Pécsen például ételt, Soroksáron a szavazásért cserébe élelmiszercsomagot osztottak, több helyen pedig fizikai atrocitásoknak vannak kitéve az ellenzéki képviselőjelöltek és szavazatszámlálók.

Kutya a szavazófülkében gazdájával az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

„A Jobbik elítéli a szavazatvásárlásokat, különösen az ilyen arcpirítóan megalázó módszereket, amiket a Fidesz politikai gépezete juttatott és járatott csúcsra. A pöffeszkedő fideszes nagyurak nem riadnak vissza a legmocskosabb húzásoktól sem, csak hogy megtartsák a hatalmukat. Ma felszabadíthatjuk városainkat, településeinket a fideszes oligarchák, a fideszes maffiakormány kiskirályaitól” – mondta Szilágyai. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt