Kósa Borkai sajtótájékoztatójáról: Mindenki nagyon izgult, becsúszott egy baki

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Fidesz alelnöke, Kósa Lajos beszélt először a sajtó előtt a kormánypárt hivatalos eredményváróján, a Bálnában, és ahogy ilyenkor szokás, megköszönte a választóknak, hogy az urnákhoz járultak, és a Fideszre szavaztak, majd azzal folytatta, hogy a fideszes jelöltek minden választóval szövetségre törekednek majd, függetlenül attól, hogy ki kire szavazott.

Kósa Lajos sajtótájékoztatót tart a Bálnában 2019. október 13-ánFotó: botost/444.hu

Azt is mondta, hogy szerinte az ellenzéki jelöltek háborút akartak hirdetni önkormányzati pozíciókból, úgyhogy még szerencse, hogy van Fidesz.  

A rövid bejelentkezésnek valójában egyetlen értékelhető momentuma volt, éspedig az, amikor Kósát megkérdezték, vajon miért hirdetett meg sajtótájékoztatót pénteken a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, amit aztán alig 75 perccel később lemondott. 

Az alelnök erre az mondta, hogy semmi extra nem történt, a választás utolsó napjaiban mindig történnek dolgok, amelyeknek nincs jelentősége:

„Ezt annak kell betudni, hogy az utolsó pillanatokban mindenki nagyon izgul, és ezért becsúszhat egy olyan baki, hogy meghirdetnek egy sajtótájékoztatót, amit lemondanak. Ha valaki ezért leautózott Győrbe, attól elnézést kérünk.”

Kósa ezután azt kezdte fejtegetni, hogy Borkai egy teljesen felesleges témában akart sajtótájékoztatót tartani, és úgy ítélték meg, hogy ennek nem most van itt az ideje. 

Arra a hvg.hu-s felvetésre, hogy nem kéne-e lemondania Borkainak, még ha győz is, Kósa azt mondta, hogy előbb menjen le a választás, utána dönt a Fidesz a politikus jövőjéről. (hvg.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.