Kósa Borkai sajtótájékoztatójáról: Mindenki nagyon izgult, becsúszott egy baki

Több 444 videó?
Szeretném

A Fidesz alelnöke, Kósa Lajos beszélt először a sajtó előtt a kormánypárt hivatalos eredményváróján, a Bálnában, és ahogy ilyenkor szokás, megköszönte a választóknak, hogy az urnákhoz járultak, és a Fideszre szavaztak, majd azzal folytatta, hogy a fideszes jelöltek minden választóval szövetségre törekednek majd, függetlenül attól, hogy ki kire szavazott.

Kósa Lajos sajtótájékoztatót tart a Bálnában 2019. október 13-ánFotó: botost/444.hu

Azt is mondta, hogy szerinte az ellenzéki jelöltek háborút akartak hirdetni önkormányzati pozíciókból, úgyhogy még szerencse, hogy van Fidesz.  

A rövid bejelentkezésnek valójában egyetlen értékelhető momentuma volt, éspedig az, amikor Kósát megkérdezték, vajon miért hirdetett meg sajtótájékoztatót pénteken a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, amit aztán alig 75 perccel később lemondott. 

Az alelnök erre az mondta, hogy semmi extra nem történt, a választás utolsó napjaiban mindig történnek dolgok, amelyeknek nincs jelentősége:

„Ezt annak kell betudni, hogy az utolsó pillanatokban mindenki nagyon izgul, és ezért becsúszhat egy olyan baki, hogy meghirdetnek egy sajtótájékoztatót, amit lemondanak. Ha valaki ezért leautózott Győrbe, attól elnézést kérünk.”

Kósa ezután azt kezdte fejtegetni, hogy Borkai egy teljesen felesleges témában akart sajtótájékoztatót tartani, és úgy ítélték meg, hogy ennek nem most van itt az ideje. 

Arra a hvg.hu-s felvetésre, hogy nem kéne-e lemondania Borkainak, még ha győz is, Kósa azt mondta, hogy előbb menjen le a választás, utána dönt a Fidesz a politikus jövőjéről. (hvg.hu)