Négyen akartak bemenni egy szavazófülkébe

2019 október 13., vasárnap 14:34
Kutya a szavazófülkénél gazdájával az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Újabb rendkívüli eseményekről érkeztek hírek az önkormányzati választáson:

  • Mattyon egy szavazó nehezményezte, hogy feleségével, a nagykorú választópolgár édesanyjával, illetve a delegált taggal együtt a szavazófülkébe nem mehetett be. Az eseményt jegyzőkönyvbe foglalták, a választópolgár tudomásul vette az SZSZB döntését.
  • Szinben a szavazóhelyiség tűzjelzője 4 esetben bekapcsolt. A HVB elnöke intézkedett a kikapcsolásáról, és meggyőződtek arról, hogy nincs tűz. A szavazást az esemény nem zavarta.
  • Damakon a mozgóurna szállítás közben kiesett az autóból. Az SZSZB minden tagja megvizsgálta az urnát és azt sértetlennek találták.
  • A főváros 21. kerületében egy fiatalember a szavazata leadását követően a mozgássérült paravánra és a tájékoztató plakátokra a szavazófülkéből leszerelt tollal politikai szimbólumokat rajzolt (írt) fel. A bizottság a felrajzolt szimbólumokat fehér lappal leragasztotta, olvashatatlanná, nem láthatóvá tette.