Pikó András feljelentést tesz szervezett szavazatvásárlás miatt

politika
2019 október 13., 11:36
Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt
photo_camera Pikó András és Karácsony Gergely Fotó: Halász Júlia/444

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Pikó András, az ellenzék közös VIII. kerületi jelöltje, mert kampánystábjába több helyről is szervezett szavazatvásárlásra utaló információk jutottak el. 

A klubrádiós riporterből lett politikus Facebook-oldalán azt írta, hogy megtették a szükséges bejelentéseket.  

link Forrás

„Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől. Vegyük vissza a kerületet az emberségnek és a tiszteletnek!” 

- írta Pikó vasárnap kora délután. 

Az Index ezzel párhuzamosan arról ír, hogy a Pikóékhoz a Blaha Lujza tér, a Csobáncz utca, illetve a Fecske utca környékérők is jött bejelentés arról, hogy ismeretlen férfiak 8 ezer forintért készek szavazatot vásárolni. 

A lap szerint aktivisták látták is, hogy az egyik kiabáló a Mátyás téren pénzt adott át valakinek, aki aztán a Tolnai Lajos utcai szavazóhelyiséghez ment. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.