Pikó András feljelentést tesz szervezett szavazatvásárlás miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Pikó András és Karácsony GergelyFotó: Halász Júlia/444

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Pikó András, az ellenzék közös VIII. kerületi jelöltje, mert kampánystábjába több helyről is szervezett szavazatvásárlásra utaló információk jutottak el. 

A klubrádiós riporterből lett politikus Facebook-oldalán azt írta, hogy megtették a szükséges bejelentéseket.  

„Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől. Vegyük vissza a kerületet az emberségnek és a tiszteletnek!” 

- írta Pikó vasárnap kora délután. 

Az Index ezzel párhuzamosan arról ír, hogy a Pikóékhoz a Blaha Lujza tér, a Csobáncz utca, illetve a Fecske utca környékérők is jött bejelentés arról, hogy ismeretlen férfiak 8 ezer forintért készek szavazatot vásárolni. 

A lap szerint aktivisták látták is, hogy az egyik kiabáló a Mátyás téren pénzt adott át valakinek, aki aztán a Tolnai Lajos utcai szavazóhelyiséghez ment. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.