Pikó András feljelentést tesz szervezett szavazatvásárlás miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Pikó András és Karácsony GergelyFotó: Halász Júlia/444

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Pikó András, az ellenzék közös VIII. kerületi jelöltje, mert kampánystábjába több helyről is szervezett szavazatvásárlásra utaló információk jutottak el. 

A klubrádiós riporterből lett politikus Facebook-oldalán azt írta, hogy megtették a szükséges bejelentéseket.  

„Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől. Vegyük vissza a kerületet az emberségnek és a tiszteletnek!” 

- írta Pikó vasárnap kora délután. 

Az Index ezzel párhuzamosan arról ír, hogy a Pikóékhoz a Blaha Lujza tér, a Csobáncz utca, illetve a Fecske utca környékérők is jött bejelentés arról, hogy ismeretlen férfiak 8 ezer forintért készek szavazatot vásárolni. 

A lap szerint aktivisták látták is, hogy az egyik kiabáló a Mátyás téren pénzt adott át valakinek, aki aztán a Tolnai Lajos utcai szavazóhelyiséghez ment. (Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.