A Fidesz még a gyerekekre is rászállt, hogy megtörje a csömöri civileket, gigantikus bukás lett a vége

POLITIKA
2019 október 14., 09:41

A független Fábri István, az edigi polgármester 70-30-ra verte meg a fideszes Bánhidi Balázst Csömörön, a település 8 fős közgyűlésébe pedig az általa irányított Csömöri Civil Egyesület 8 képoviselője jutott be.

Többször is írtam már cikket Csömörről az önkormányzati választások táján, a hagyományosan jobbra húzó és korábban pártok uralta, kisváros méretű nagyközségben ugyanis egy, a közösségi médiát ügyesen használó civil egyesület éppen a 2010-es nagy Fidesz-henger idején tudott hatalomra jutni, hiába indult el ellene a mindent leuraló párt, és ezt a sikerüket 2014-ben képesek voltak megismételni.

Az idei önkormányzati választás érdekes kérdése volt, hogy a Csömöri Civil Egyesület képes lesz-e tartósítani ezt a párt- és oldalfüggetlen sikersorozatot, annak ellenére, hogy az előző választáson taktikai okokból egy civil szervezet neve mögé bújó Fidesz ismét saját néven próbálta legyőzni őket.

A válasz: a CSCE még sosem aratott ekkora sikert. Ebben része lehetett annak, hogy a Fidesz még a helyi általános iskolásokat is megpróbálta bevonni a kampányába, illetve hogy pár nappal a szavazás előtt derült ki, hogy Bánhidi Balázs eltitkolta, hogy egy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalási ügy ötödrendű vádlottja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.