A Fidesz még a gyerekekre is rászállt, hogy megtörje a csömöri civileket, gigantikus bukás lett a vége

A független Fábri István, az edigi polgármester 70-30-ra verte meg a fideszes Bánhidi Balázst Csömörön, a település 8 fős közgyűlésébe pedig az általa irányított Csömöri Civil Egyesület 8 képoviselője jutott be.

Többször is írtam már cikket Csömörről az önkormányzati választások táján, a hagyományosan jobbra húzó és korábban pártok uralta, kisváros méretű nagyközségben ugyanis egy, a közösségi médiát ügyesen használó civil egyesület éppen a 2010-es nagy Fidesz-henger idején tudott hatalomra jutni, hiába indult el ellene a mindent leuraló párt, és ezt a sikerüket 2014-ben képesek voltak megismételni.

Az idei önkormányzati választás érdekes kérdése volt, hogy a Csömöri Civil Egyesület képes lesz-e tartósítani ezt a párt- és oldalfüggetlen sikersorozatot, annak ellenére, hogy az előző választáson taktikai okokból egy civil szervezet neve mögé bújó Fidesz ismét saját néven próbálta legyőzni őket.

A válasz: a CSCE még sosem aratott ekkora sikert. Ebben része lehetett annak, hogy a Fidesz még a helyi általános iskolásokat is megpróbálta bevonni a kampányába, illetve hogy pár nappal a szavazás előtt derült ki, hogy Bánhidi Balázs eltitkolta, hogy egy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalási ügy ötödrendű vádlottja.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.