Boldog István kétpói birodalmát is elbukta a Fidesz

2019 október 14., hétfő 10:09
141
Boldog István (Fidesz-KDNP) a kétpói Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválon

Kétpón 523 szavazópolgárból 360 ment el szavazni, 354 szavazat volt érvényes, és meglepő eredmény született. Boldog István fideszes parlamenti képviselő birodalmában ugyanis kikapott a regnáló polgármester, a Fidesz-KDNP-s Keresztes Péter Pál: 168 szavazatot kapott, míg Virágné Lukács Gabriella független jelöltet 186 szavazattal polgármesterré választották. A képviselő-testületbe ugyanannyi fideszes és nem fideszes került be, de mivel a polgármester nem fideszes, így odalett a fideszes többség.

Pedig Kétpó ősfideszes hely, Boldog István 1994 és 2014 között volt itt polgármester, őt követte a párttársa. Boldogék intézték el, hogy a település főterén Történelmi Magyarország Emlékpark álljon, ezt a helyszínre látogató szibériai tuva sámán szerint szent helyen alakították ki. A parkot 2015-ben a Szent Korona másolata mögött lépkedve, ostormenettel, illetve Kövér László, a Parlament elnökének beszédével avatták fel, majd egy „sámán” regölt, fohászkodott, hörgött, zümmögött és a végén már kb. Anuluként bohóckodott a hét vezér, illetve Álmos és Atilla faszobra körül, Árpádra áldást kért a pozsonyi csatáért is, miközben hátul emberek zászlókkal megostromoltak egy kis műdombot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt