Boldog István kétpói birodalmát is elbukta a Fidesz

politika
2019 október 14., 10:09
comments 139
Boldog István (Fidesz-KDNP) a kétpói Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválon
photo_camera Boldog István (Fidesz-KDNP) a kétpói Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválon

Kétpón 523 szavazópolgárból 360 ment el szavazni, 354 szavazat volt érvényes, és meglepő eredmény született. Boldog István fideszes parlamenti képviselő birodalmában ugyanis kikapott a regnáló polgármester, a Fidesz-KDNP-s Keresztes Péter Pál: 168 szavazatot kapott, míg Virágné Lukács Gabriella független jelöltet 186 szavazattal polgármesterré választották. A képviselő-testületbe ugyanannyi fideszes és nem fideszes került be, de mivel a polgármester nem fideszes, így odalett a fideszes többség.

Pedig Kétpó ősfideszes hely, Boldog István 1994 és 2014 között volt itt polgármester, őt követte a párttársa. Boldogék intézték el, hogy a település főterén Történelmi Magyarország Emlékpark álljon, ezt a helyszínre látogató szibériai tuva sámán szerint szent helyen alakították ki. A parkot 2015-ben a Szent Korona másolata mögött lépkedve, ostormenettel, illetve Kövér László, a Parlament elnökének beszédével avatták fel, majd egy „sámán” regölt, fohászkodott, hörgött, zümmögött és a végén már kb. Anuluként bohóckodott a hét vezér, illetve Álmos és Atilla faszobra körül, Árpádra áldást kért a pozsonyi csatáért is, miközben hátul emberek zászlókkal megostromoltak egy kis műdombot.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.