Budavár új polgármestere felülvizsgáltatja a várbeli lakásbérleti szerződéseket

POLITIKA
2019 október 14., 19:12
comments 271

V. Naszályi Márta ellenzéki jelölt, aki legyőzte az I. kerületet 21 éve irányító Nagy Gábor Tamást, azt ígéri, kivizsgálja a botrányos várbeli lakásbérleti szerződéseketírta meg a 24.hu.

A hagyományosan fideszes kerületben az elmúlt években egymás törtek ki botrányok a főként olcsón megszerzett önkormányzati bérlakások miatt, elsőként pont Nagy Gábor Tamásról derült ki, hogy a kerületétől bérel a piaci áraknál jóval olcsóbban lakást, majd kiderült, hogy a szülei is nagyon jó áron kaptak ingatlant a kerületben.

De olcsón lakást kapott még:

  • Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg,
  • a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke,
  • Palkovics László innovációs és technológiai miniszter,
  • Bayer Zsolt, aki még hazugságba is keveredett az ügyben,
  • Rákay Philip, az MTVA volt vezérigazgató-helyettese,
  • Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője.

V. Naszályi a lapnak azt mondta, először felmérik a lakásállományt, mert az adatigényléseik ellenére a lakásbérleti szerződéseknek az adatait eddig részben elzárták előlük. Azt mondta, a felháborító ügyeket rendezni kell, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni, olyan helyzetet kell teremteni, hogy többé ne önkényes döntések szülessenek, hanem méltányos és átlátható folyamatok során lehessen lakáshoz jutni, és mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.