Hivatalosan is eldőlt, Laura Codruta Kövesi lesz az EU első főügyésze

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A foter.ro ír arról, hogy az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését, jóváhagyva az EU-hoz akkreditált nagykövetek szeptemberi szavazását. 

Ezzel biztossá vált, hogy Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) korábbi főügyésze lesz az első európai főügyész, gyakorlatilag ő építheti fel majd az alapoktól kezdve  új európai intézményt, melynek feladata az uniós pénzügyi érdekeket sértő csalási, korrupciós, pénzmosási ügyek felgöngyölítése, büntetőeljárások indítása.

Az Európai Ügyészség 2020 novemberében kezdheti meg a munkát, Kövesi mandátuma pedig hét évre szól.

Az úgynevezett megerősített együttműködéssel létrejövő szervezetben 22 tagállam vesz részt, Magyarország nincs köztük, a Fidesz-kormány ugyanis határozottan elzárkózott már a gondolattól is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.