Hivatalosan is eldőlt, Laura Codruta Kövesi lesz az EU első főügyésze

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A foter.ro ír arról, hogy az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését, jóváhagyva az EU-hoz akkreditált nagykövetek szeptemberi szavazását. 

Ezzel biztossá vált, hogy Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) korábbi főügyésze lesz az első európai főügyész, gyakorlatilag ő építheti fel majd az alapoktól kezdve  új európai intézményt, melynek feladata az uniós pénzügyi érdekeket sértő csalási, korrupciós, pénzmosási ügyek felgöngyölítése, büntetőeljárások indítása.

Az Európai Ügyészség 2020 novemberében kezdheti meg a munkát, Kövesi mandátuma pedig hét évre szól.

Az úgynevezett megerősített együttműködéssel létrejövő szervezetben 22 tagállam vesz részt, Magyarország nincs köztük, a Fidesz-kormány ugyanis határozottan elzárkózott már a gondolattól is. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.