Meghalt Sulli, a 25 éves K-popsztár

Popkult
2019 október 14., 17:20
comments 172

25 évesen holtan találták Sullit (eredetileg Csoj Dzsin-ri [Choi Jin-ri]), a K-popsztárt. A színész-énekes és az f(x) volt tagja, aki online bullyingolás áldozata volt, a rendőrség szerint súlyos depresszióval küzdött. A menedzsere talált rá eszméletlenül, miután az előző esti telefonálásuk után nem hallott felőle. Valószínűleg öngyilkos lett, de még vizsgálják az esetet.

link Forrás

Sulli először 2014-ben hagyta ott a nemzetközi sikereket is elérő, 2009-ben alapított f(x)-et „stressz okozta fájdalomra” hivatkozva, végül 2015-ben teljesen, hogy a színészetre összpontosítson.

Sulli a konzervatív Dél-Koreában viszonylag botrányosnak számított, például azáltal, hogy sokszor tüntetőleg nem hordott melltartót.

A legutóbbi Instagram-videóin sírt is, és azt mondta: „Nem vagyok rossz ember.”

A halála miatt újra felmerült, hogy Dél-Koreában a K-popsztárok életét mérgező bullying övezi. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.