Percek alatt bukott tízmilliárdot Mészáros Lőrinc a választások utáni első tőzsdenapon

Durva mínuszban nyitottak a Mészáros Lőrinchez köthető cégek hétfőn reggel a Budapesti Értéktőzsdén és az árfolyamok kora délutánra sem igazán tértek magukhoz.

A nyitás után percekben az Opus Global árfolyama csaknam 8 százalékot esett, amivel a cég részvényesei hirtelen 19 milliárd forintot buktak, amiből 13 milliárd volt a Mészáros család vesztesége.

A 4iG árfolyama ezzel egyidőben több, mint 2,5 százalékkal csökkent, így a vállalat tőzsdei értéke 2 milliárddal lett egyszerre kevesebb.

A napi.hu cikke szerint

"A háttérben az állhat, hogy az ellenzék Budapesten és több vidéki nagyvárosban is sikeresen szerepelt az önkormányzati választásokon, a befektetők pedig vélhetően úgy kalkulálnak, a következő ciklusban a kormányzattól nem távoli cégek a korábbinál kevesebb tenderen szerepelnek majd sikeresen."

Délután egykor az Opus Global még mindig 4,9 százalékos mínuszban volt, hasonlóan a mínusz 4,88 százalékon álló 4iG-hez, vagyis a virtuális veszteség csökkent, de még mindig milliárdokat tett ki.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.