Pestszentlőrincen és Pestszentimrén is a közös ellenzéki jelölt győzött

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Ughy Attila (Fidesz) kikapott Szaniszló Sándortól (MSZP)Fotó: 444

Pestszentlőrincen az MSZP-s Szaniszló Sándor volt a jelölt, aki a szocialista kormányzás idején alpolgármester volt a kerületben, 2014 óta pedig a fővárosi közgyűlés tagja. 

95 százalékos feldolgozottságnál kijelenthető, hogy Szaniszló megverte a helyi fideszes polgármester Ughy Attilát. A szocialista jelölt 51 százalékot kapott, több mint 20 ezren szavaztak rá, míg kormánypárti ellenfele csak 45,7 százalékon áll, nagyjából 51 százalékos részvétel mellett. 

Ughy kilenc éve volt polgármester, de volt korábban parlamenti képviselő is, és onnan ismert a párton belül, hogy az első Orbán-érában kitalálta az Ughy-adót, azaz hogy a Fidesz által álláshoz jutott párttagok bruttó fizetésük 2 százalékát adják be a pártkasszába. 

A XVIII. kerület egyébként nem nevezhető nagy fideszes fellegvárnak, sőt: Ughy előtt, 2010-ig az MSZP-s Mester László volt a polgármester. Ughy 2010-ben még 53, 2014-ben már csak 43 százalékkal nyert, és az idei EP-választáson is „csak” 43 százalékig ment fel a Fidesz, úgyhogy a baloldali győzelem azért nem olyan nagyon meglepő. 

Szaniszló onnan volt ismert korábban, hogy ő tett feljelentést még a BKV elektromos jegyrendszere körül kialakult botrányok miatt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.