Családi ház udvarára zuhant a részeg siklóernyős

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ügyészség honlapján számolt be arról, hogy a gyulai járási ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves mezőberényi férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét, és egy családi ház udvarára zuhant.

2019. április 25-én, a délelőtti-déli órákban a vádlott szeszes italt fogyasztott, majd nem sokkal később 

közepesen ittas állapotban siklóernyőzni indult. A férfi Mezőberény lakott területén kívül, az ún. Boldisháton egy szántóföldről szállt fel segédmotoros siklóernyőjével. 

Viszonylag alacsonyan, 300 méteres magasság alatt repült, amikor úgy 14 óra tájékán a helyi Táncsics Mihály u. 8. számú ingatlan felett fordulót hajtott végre, de 

elvétette a manővert, elérte a fák lombkoronáját, és a ház udvarára zuhant. 
A közleményből úgy tűnik, hogy a férfi kis híján rázuhant egy, az udvaron tartózkodó férfira, akinek legalábbis  „testi épségét a vádlott cselekménye veszélyeztette”.

A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Helyzetét súlyosbítja, hogy nem volt nála egyetlen, a jármű műszaki alkalmasságát bizonyító dokumentum , és a vezetéshez szükséges képzettségi tanúsítvány sem. 

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményt beismerő férfival  tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki. (ugyeszseg.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.