Családi ház udvarára zuhant a részeg siklóernyős

bűnügy
2019 október 15., 05:41

Az ügyészség honlapján számolt be arról, hogy a gyulai járási ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves mezőberényi férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét, és egy családi ház udvarára zuhant.

2019. április 25-én, a délelőtti-déli órákban a vádlott szeszes italt fogyasztott, majd nem sokkal később 

közepesen ittas állapotban siklóernyőzni indult. A férfi Mezőberény lakott területén kívül, az ún. Boldisháton egy szántóföldről szállt fel segédmotoros siklóernyőjével. 

Viszonylag alacsonyan, 300 méteres magasság alatt repült, amikor úgy 14 óra tájékán a helyi Táncsics Mihály u. 8. számú ingatlan felett fordulót hajtott végre, de 

elvétette a manővert, elérte a fák lombkoronáját, és a ház udvarára zuhant. 
A közleményből úgy tűnik, hogy a férfi kis híján rázuhant egy, az udvaron tartózkodó férfira, akinek legalábbis  „testi épségét a vádlott cselekménye veszélyeztette”.

A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Helyzetét súlyosbítja, hogy nem volt nála egyetlen, a jármű műszaki alkalmasságát bizonyító dokumentum , és a vezetéshez szükséges képzettségi tanúsítvány sem. 

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményt beismerő férfival  tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki. (ugyeszseg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.