Kósa szerint megszűnt a centrális erőtér, nehezebb lesz nyerni

A Fidesz alelnöke kedden az Alapjogokért Központ konferenciáján elemezte az önkormányzati választás után kialakult helyzetet, és az Index beszámolója szerint arra jutott, hogy 

2019-re a centrális erőtér megszűnt, duális, kétpárti vagy két koalíciós rendszer alakult, ebben pedig 40 százalékkal többé nem lehet nyerni, mostantól a győzelemhez 51 százalék kell. 

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szánthó Miklós, a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ igazgatója és egyben a kormánypárti médiaalapítvány vezetőjeFotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A konferencián szintén felszólaló Gulyás Gergely pedig a Borkai-botrányra kente, hogy több fővárosi kerületet és nagyvárost is elvesztett a Fidesz. Azt mondta 

„Borkai Zsolt nagy dicsőséget és aranyérmet szerzett 1988-ban Magyarországnak, most legalább három, de lehet, hogy öt fővárosi kerületben és legalább két megyei jogú városban aranyérmet szerzett a balliberális pártok jelöltjeinek”.

Azt pedig egyenesen méltánytalannak nevezte, hogy még a VIII. kerületben is kikaptak, ahol szerinte megérdemelte volna a Fidesz, hogy örökös polgármestert adjon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér