Négy kurd polgármestert vitt el a török rendőrség hajnalban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mióta a török hadsereg a múlt héten megkezdte a benyomulását Észak-Szíriába, a törökországi kurdokkal szemben is keményebben lépnek fel. A Reuters szerint egy hajnali razzia után a kurdbarát Demokratikus Néppárt (HDP) négy polgármesterét vette őrizetbe a rendőrség. A szír határhoz közeli területről Hakkari, Juksekova, Ercis és Nusaybin vezetőit vitték el, és terrorizmussal gyanúsítják őket.

Recep Tayyip Erdoğan elnök azzal vádolja a HDP-t, hogy kapcsolatot tart fenn a Kurd Munkáspárt (PKK) katonai szárnyával. Míg a legtöbb török ellenzéki párt támogatta az akciót, a HDP azzal vádolta a kormányt, hogy ezzel akarja növelni a meggyengült népszerűségét. A párt szerint összesen 151 tagjukat vették őrizetbe a múlt hét óta. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér