Beül a győri közgyűlésbe a helyi jobbikos, aki épp Borkai botrányának kirobbanása után borította az ellenzéki összefogást

A választási kampány érdekes „véletlen egybeesése” volt, hogy a győri ellenzéki összefogásból pont azután ugrottak ki a helyi jobbikos képviselőjelöltek, hogy kirobbant Borkai Zsolt botránya. 

És mint azóta kiderült, egyikük, a kiugrást bejelentő Fodor Roland végül be is ülhet a városi közgyűlésbe, éppen az általa felrúgott ellenzéki összefogás kompenzációs listának köszönhetően. 

Mint a Magyar Hang írja, attól még, hogy az öt jobbikos az utolsó előtti pillanatban kiszállt, a kompenzációs lista nem változott, és e lista második helyén Fodor állt. 

Borkai szexbotránya ellenére, ha szűken is, de nyerni tudott Győrben. Mint kedden elmondta, független polgármesterként képzeli el a munkáját. A 16 választókerületből 15-ben a Fidesz jelöltjei győztek, egy helyen pedig egy ellenzéki jelölt. A kompenzációs listáról Fodor mellett bekerült az összellenzéki polgármester-jelölt, Glázer Tímea, illetve a helyi MSZP-t vezető Pollreisz Balázs. Mint a lap írja, két képviselője bekerült a Civilek Győrért elnevezésű szervezetnek. E csoport tagjait kapták közös bulizáson a kiugrott jobbikosokkal. 

A Magyar Hang megkeresésére Fodor elmondta, hogy természetesen beül a közgyűlésbe. Szerinte az kizárt, hogy a Fidesszel egy frakcióban dolgozzon, inkább a civilekkel tervez együttműködni, már amennyiben hasonlóan látják Győr jövőjét. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.