Egy újbudai szavazókörben egyetlen ember sem ment el választani

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kicsi az esély rá, hogy valahol egyetlen embert se érdekeljen a választás, pedig ez történt az újbudai 115-ös számú szavazókörben, ahol hiába voltak 1376-an a névjegyzékben, senki sem ment el szavazni. Így nulla százalék lett a részvétel, és minden jelölt pontosan nulla szavazatot kapott, vette észre az Index

A Nemzeti Választási Iroda válaszából kiderült, hogy a szavazókörhöz egyetlen munkásszálló tartozik a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél, ide vannak ennyien bejelentve. 

Munkásszálló az újbudai 115-ös szavazókörbenFotó: Google Street View

A dolgot az magyarázza, hogy sok külföldi állampolgár jelentette be ide a tartózkodási helyét, de vagy nem érdekelte a választás, vagy épp nem volt Budapesten. Görög András, a választókerület új, ellenzéki képviselője azt mondta az Indexnek, valóban sok külföldi nevű állampolgár volt a névjegyzékben, akiknek a tavalyi parlamenti és az idei EP-választáson nem volt választójoguk, így akkor nem is alakítottak ki nekik külön szavazókört. 

Újbudán meglepetésre ellenzéki polgármestert választottak László Imre személyében, és a testületben is az ellenzék került többségbe. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.