Egy újbudai szavazókörben egyetlen ember sem ment el választani

Több 444 videó?
Szeretném

Kicsi az esély rá, hogy valahol egyetlen embert se érdekeljen a választás, pedig ez történt az újbudai 115-ös számú szavazókörben, ahol hiába voltak 1376-an a névjegyzékben, senki sem ment el szavazni. Így nulla százalék lett a részvétel, és minden jelölt pontosan nulla szavazatot kapott, vette észre az Index

A Nemzeti Választási Iroda válaszából kiderült, hogy a szavazókörhöz egyetlen munkásszálló tartozik a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél, ide vannak ennyien bejelentve. 

Munkásszálló az újbudai 115-ös szavazókörbenFotó: Google Street View

A dolgot az magyarázza, hogy sok külföldi állampolgár jelentette be ide a tartózkodási helyét, de vagy nem érdekelte a választás, vagy épp nem volt Budapesten. Görög András, a választókerület új, ellenzéki képviselője azt mondta az Indexnek, valóban sok külföldi nevű állampolgár volt a névjegyzékben, akiknek a tavalyi parlamenti és az idei EP-választáson nem volt választójoguk, így akkor nem is alakítottak ki nekik külön szavazókört. 

Újbudán meglepetésre ellenzéki polgármestert választottak László Imre személyében, és a testületben is az ellenzék került többségbe.