Egy újbudai szavazókörben egyetlen ember sem ment el választani

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kicsi az esély rá, hogy valahol egyetlen embert se érdekeljen a választás, pedig ez történt az újbudai 115-ös számú szavazókörben, ahol hiába voltak 1376-an a névjegyzékben, senki sem ment el szavazni. Így nulla százalék lett a részvétel, és minden jelölt pontosan nulla szavazatot kapott, vette észre az Index

A Nemzeti Választási Iroda válaszából kiderült, hogy a szavazókörhöz egyetlen munkásszálló tartozik a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél, ide vannak ennyien bejelentve. 

Munkásszálló az újbudai 115-ös szavazókörbenFotó: Google Street View

A dolgot az magyarázza, hogy sok külföldi állampolgár jelentette be ide a tartózkodási helyét, de vagy nem érdekelte a választás, vagy épp nem volt Budapesten. Görög András, a választókerület új, ellenzéki képviselője azt mondta az Indexnek, valóban sok külföldi nevű állampolgár volt a névjegyzékben, akiknek a tavalyi parlamenti és az idei EP-választáson nem volt választójoguk, így akkor nem is alakítottak ki nekik külön szavazókört. 

Újbudán meglepetésre ellenzéki polgármestert választottak László Imre személyében, és a testületben is az ellenzék került többségbe. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.