Szokásos temetésnek indult, aztán azt kiáltották a koporsóból: "Engedjetek ki!"

Több 444 videó?
Szeretném

A gyászoló rokonok először furcsán tekingettek körbe, aztán lassan nevetni kezdtek Írországban, amikor egy temetés kellős közepén, az éppen leeresztett koporsóból egy hang azt kiáltotta:

„Halló? Halló? Engedjetek ki! Hol a francban vagyok? Rohadt sötét van idebent”Nem mintha Shay Bradley veterán katona hirtelen feltámadt volna, vagy tévedésből temették volna el, egyszerűen csak halála előtt úgy döntött, még egyszer utoljára megvicceli a szeretteit. Ezért előre diktafonra mondta a fentieket, és így folytatta: 

„Ez a pap, aki beszél? Shay vagyok. Itt vagyok bent. Nem, kurvára itt előttetek. Halott vagyok.”

Utólag kiderült, hogy Bradley egy évvel ezelőtt rögzítette a hangfelvételt, de csak a lányának, a fiának és az unokájának mondta el, mit tervez. Néhány nappal a temetés előtt azért szóltak a rokonoknak és Bradley özvegyének is, hogy ne lepődjenek meg. 

„Biztosítani akarta, hogy az anyukám nevetve, és ne sírva hagyja el a temetőt” - mondta Bradley lánya a HuffPostnak. Szerinte az apja ezzel nem csak elbúcsúzott, de azt is megüzente, hogy „a szomorúságnak vége, ideje, hogy nevessetek, és mosollyal az arcotokon emékezzetek meg az életemről”.