Szokásos temetésnek indult, aztán azt kiáltották a koporsóból: "Engedjetek ki!"

A gyászoló rokonok először furcsán tekingettek körbe, aztán lassan nevetni kezdtek Írországban, amikor egy temetés kellős közepén, az éppen leeresztett koporsóból egy hang azt kiáltotta:

„Halló? Halló? Engedjetek ki! Hol a francban vagyok? Rohadt sötét van idebent”Nem mintha Shay Bradley veterán katona hirtelen feltámadt volna, vagy tévedésből temették volna el, egyszerűen csak halála előtt úgy döntött, még egyszer utoljára megvicceli a szeretteit. Ezért előre diktafonra mondta a fentieket, és így folytatta: 

„Ez a pap, aki beszél? Shay vagyok. Itt vagyok bent. Nem, kurvára itt előttetek. Halott vagyok.”

Utólag kiderült, hogy Bradley egy évvel ezelőtt rögzítette a hangfelvételt, de csak a lányának, a fiának és az unokájának mondta el, mit tervez. Néhány nappal a temetés előtt azért szóltak a rokonoknak és Bradley özvegyének is, hogy ne lepődjenek meg. 

„Biztosítani akarta, hogy az anyukám nevetve, és ne sírva hagyja el a temetőt” - mondta Bradley lánya a HuffPostnak. Szerinte az apja ezzel nem csak elbúcsúzott, de azt is megüzente, hogy „a szomorúságnak vége, ideje, hogy nevessetek, és mosollyal az arcotokon emékezzetek meg az életemről”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.