Tarlós: Szeret a Jóisten, hogy nem én nyertem

Ahhoz képest, hogy vasárnap vereséget szenvedett a főpolgármester-választáson, Tarlós István megkönnyebbülten válaszolt a Népszava kérdéseire. Azt mondta, jól járt, hogy nem neki kell vezetnie a várost egy ellenzéki többségű közgyűlés élén. „Képzelje csak el ezt a közgyűlést, szemben a kormánnyal, és ha mégis én nyerek, akkor a fókuszban velem”.

„Hogy ilyen körülmények között nem én nyertem, erre azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten.”Tarlós mindenkit arra kért, hogy nyugodjon meg, ő is örül, hogy véget ért „a minden oldalról ronda kampány”, és azt szeretné, hogy háborúskodás helyett nyugalom lenne a városban.  

Orbán Viktor és Tarlós István a vasárnapi választás estéjén a BálnábanFotó: FERENC ISZA/AFP

Tarlós szerint szinte biztos hogy a választók nem az ő személyéről hoztak döntést, Karácsonyról pedig azt mondta, bár nem hasonló személyiségek „eredendően nem utálják egymást”,  és őszintén gratulál neki a győzelemhez. Megkérdezték tőle, milyen városvezetési tanácsot adna Karácsonynak, amire annyit mondott: „Ha valamiről megkérdez, a véleményem elmondom neki, de senkinek nem vagyok a fogadatlan prókátora”.

A választás estéjén Orbán Viktor azt mondta a Bálnában, Budapest vesztett egy főpolgármestert, ő viszont nyert egy jó tamnácsadót. A Népszava megkérdezte Tarlóstól, vállalna-e tancsadói munkát a miniszterelnök mellett: „Ez jelen pillanatban nem tartozik a nyilvánosságra, de ha lesz végkifejlete, azt nem tartom titokban”.