Tarlós: Szeret a Jóisten, hogy nem én nyertem

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ahhoz képest, hogy vasárnap vereséget szenvedett a főpolgármester-választáson, Tarlós István megkönnyebbülten válaszolt a Népszava kérdéseire. Azt mondta, jól járt, hogy nem neki kell vezetnie a várost egy ellenzéki többségű közgyűlés élén. „Képzelje csak el ezt a közgyűlést, szemben a kormánnyal, és ha mégis én nyerek, akkor a fókuszban velem”.

„Hogy ilyen körülmények között nem én nyertem, erre azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten.”Tarlós mindenkit arra kért, hogy nyugodjon meg, ő is örül, hogy véget ért „a minden oldalról ronda kampány”, és azt szeretné, hogy háborúskodás helyett nyugalom lenne a városban.  

Orbán Viktor és Tarlós István a vasárnapi választás estéjén a BálnábanFotó: FERENC ISZA/AFP

Tarlós szerint szinte biztos hogy a választók nem az ő személyéről hoztak döntést, Karácsonyról pedig azt mondta, bár nem hasonló személyiségek „eredendően nem utálják egymást”,  és őszintén gratulál neki a győzelemhez. Megkérdezték tőle, milyen városvezetési tanácsot adna Karácsonynak, amire annyit mondott: „Ha valamiről megkérdez, a véleményem elmondom neki, de senkinek nem vagyok a fogadatlan prókátora”.

A választás estéjén Orbán Viktor azt mondta a Bálnában, Budapest vesztett egy főpolgármestert, ő viszont nyert egy jó tamnácsadót. A Népszava megkérdezte Tarlóstól, vállalna-e tancsadói munkát a miniszterelnök mellett: „Ez jelen pillanatban nem tartozik a nyilvánosságra, de ha lesz végkifejlete, azt nem tartom titokban”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.