Több mint húsz antik koporsót találtak Luxor közelében

külföld
2019 október 16., 12:50

Régészek több mint húsz ősi fakoporsót találtak meg az egyiptomi Luxor közelében. A koporsók világosra színezett díszítése még mindig kivehető, a Théba melletti nekropoliszban, Aszaszifban akadtak rájuk, írja a BBC

Két szintre rendezve hevertek a föld alatt. Az egyiptomi minisztérium az elmúlt évek legnagyobb és legjelentősebb régészeti leletének nevezte a megtalálásukat. További részleteket a leletekről szombatra ígértek. 

A Királyok völgyéhez közel fekvő Aszaszif korábban megismert sírjainak többsége az Ókori Egyiptom kései időszakból, időszámításunk előtt 664 és 332 közötti időszakból származik. Ugyanakkor találtak már itt sírokat a korábbi, az i.e. 1550-től i.e. 1292-ig uralkodó XVIII. dinasztiából is. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.